Bölgenin yaylalarında yetişen ve kekik yiyerek beslenen hayvanlardan hazırlanan Şaphane kebabının lezzetini tatmak için Simav ve çevre ilçeler dışında, Uşak ve İzmir'den de birçok kişinin ilçeye özel olarak geldiği bildirildi. Şaphane'de uzun yıllardır kebap lezzetini vatandaşlara tattırmaya devam eden Ayhan Eser, yaptığı açıklamada, "Bölgemizde yetişen hayvanlar yaylalarda beslendiği için kekik çok tüketir. Kekik, etin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Belli anlaşma yaptığımız üreticilerden aldığımız ve özel olarak kebaplık için yetiştirilen hayvanları kullanırız. Elbette Şaphane kebabının bir diğer sırrı da ustaların ellerindeki maharettedir. Amacımız Şaphane kebabımızı marka olma yolunda elimizden geldiğince tanıtmaktır" ifadelerini kullandı.
Ağzının tadını bilenler için!
Kütahya'nın Şaphane ilçesinin meşhur kebabı, sadece ilçede yaşayanların değil özel olarak bu lezzeti tatmak için gelen misafirlerin de ilgisini çekmeye devam ediyor.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.
1
Büyük final Denizli’de
2
Milli Eğitim hazır!
3
Görgü tanıklarından dehşet açıklama!
4
Babadağ’da yılan paniği!
5
MATEMA başarılı öğrencileri ödüllendiriyor!
6
Kabana’yı açmaya geliyor!
7
Araba içinde vahşet!
8
Mahallede vakalar sıfırlandı!
9
Denizli’de zincirleme kaza!
10
HES yoksa Halı Saha da yok!
ANKETTüm Anketler
SON DAKİKA HABERLERİ
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
05:26
GÜNEŞ
06:48
ÖĞLE
13:14
İKİNDİ
16:45
AKŞAM
19:30
YATSI
20:46