banner249

İzmir'de'Başka Bir Tarım Mümkün temalı karikatür yarışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Başka Bir Tarım Mümkün” temasıyla ulusal karikatür yarışması düzenliyor.

İzmir'de'Başka Bir Tarım Mümkün temalı karikatür yarışması
banner240

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” anlayışı, ulusal karikatür yarışmasına konu oldu. Yarışmayla iklim krizi ve kuraklığa karşı toplumsal duyarlılığın artırılması hedefleniyor. Çizerler, 21 Ocak 2022 tarihine kadar yarışma için başvurabilecek.


 Başkan Tunç Soyer’in yerel tohumlar ve yerel ırkları yaygınlaştırarak kuraklıkla, küçük üreticiyi destekleyerek yoksullukla mücadele üzerine temellenen “Başka Bir Tarım Mümkün” anlayışı çizgilere konu oluyor. İklim krizi ve kuraklık tehdidine karşı toplumsal duyarlılığın güçlendirilmesinin hedeflendiği yarışmada kooperatifleşme, köy yaşamı, tarım teknolojisi, ekolojik denge, geleneksel üretim, yöresel ürünler, organik tarım, toprak ve su güvenliği, zirai sulama, yaban hayatı, gıda israfının önlenmesi gibi tarımsal üretimin alt başlıkları da işlenebilecek.

ESERLER KÖYLERDE SERGİLENECEK

Tüm amatör ve profesyonel çizerlerin 21 Ocak 2022 tarihine kadar başvuru yapabileceği yarışmaya ilişkin detaylara “kultursanat.izmir.bel.tr” sayfasından ulaşılabilecek. Pandemi nedeniyle başvuruların sadece elektronik ortamda yapılabileceği yarışmaya ilişkin tüm gönderimler ise “[email protected]” adresi üzerinden sağlanacak. Sonuçlar ise 2 Şubat 2022’de açıklanacak. Seçici kurulun belirleyeceği eserler, kır ile kent arasındaki sosyal ilişkiyi pekiştirmek amacıyla köylerde sergilenecek.

SEÇİCİ KURULDA KİMLER VAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ilkini düzenleyeceği karikatür yarışmasının jürisinde Ahmet Önel (karikatürist-yazar), Ali Ekber Yıldırım (gazeteci, tarım yazarı), Engin Selçuk (karikatürist), Ercan Baysal (karikatürist), Lütfü Dağtaş (gazeteci, yazar) ve Şevket Meriç (İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı) yer alıyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2021, 00:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER