KREDİ NOTUMUZU BEKLERKEN

Sıkıntıların olumsuzlukların bolca yaşandığı temmuz ayını geride bırakarak olumlu ağustos ayına başlıyoruz.Geçen hafta belirttiğim önemli gündem maddeleri hemen hemen beklediğim şekilde gerçekleşti. Bu nedenle hem Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksinde hem de dolar kurunda hedeflediğim seviyelerde kapanışlar oldu. (BKZ :geçen haftaki “tepki haftası” başlıklı yazım) Bu hafta bu olumlu seyrin devamını bekliyorum. 

Nedenlerini ise maddeler halinde sıralayacağım. Açıklanmaya başlanan bilançolar beklentilerden daha iyi geliyor. Özellikle bankacılık sektörü lokomotif olmaya devam edecek. Borsada işlem gören halka açık şirketlerin geri alımları devam ediyor. Bu durum BIST 100‘de ciddi bir talep yaratıyor. Hafta içinde FED başkanının açıklamaları ABD’de bir faiz artırımının en erken aralık ayında yapılacağını gösteriyor. 
Cuma günü ABD’den gelen büyüme verilerinin çok zayıf gelmesi nedeniyle ben 2016 yılında bir artırım beklemiyorum. Bu durumda gelişmekte olan bizim gibi ülkelere para girişi devam edecektir. 15 temmuz sonrası iç siyasetteki yumuşama devam etmekte. FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonlara halkın desteği devam ediyor. OHAL kapsamında KHK ile yapılan düzenlemeler hükümetin elini kolaylaştırarak hızlı karar almayı sağlamıştır. Devletin kurumlarının temel unsurlarına zarar vermeden ve muhalefetinde dahil edildiği karar alma süreci piyasaları rahatsız etmeyecektir. 
Birde bu haftanın ajandasına bakmak gerekiyor; İlk olarak TÜİK çarşamba günü enflasyon verilerini açıklayacak. TÜFE’de temmuzda % 0.60’lık bir yükseliş bekleniyor. Çok ciddi bir sapma olmadığında piyasalar üzerinde bir etkisi olacağını sanmıyorum. Her ayın ilk cuma günü açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisi 180 bin beklenmekte. Bunun altında gelecek istihdam verisi gelişmekte olan ülke piyasalarına pozitif etki yapacaktır. Haftanın en önemli verisi ise Moody’s tarafından Türkiye’nin kredi notuna ilişkin yayınlanacak olan rapor. Moody’s açıklamaları ve ekonomi yönetiminin görüşmeleri, not indiriminin olmayacağı görüşünü artırıyor. 
Kredi derecelendirme kuruluşları biraz daha siyasi tabloyu ve uygulamaları görmek isteyecektir. Bu durum ciddi pozitif etki yaratabilir. Sonuç olarak olumlu bir aya ve haftaya başlarken geçen hafta belirttiğim BIST 100’de 75000-78500 aralığı hareket alanımız olmaya devam edecek. Moody’stedirginliği ile arada hisse senetlerinde satışlar görülsedeendeksin 75000 desteğinde tutunacağını düşünüyorum. Karar sonrasıönümüzdeki hafta başında yeni yeni tepe noktalarını daha rahat ifade edebilirim.
Yine geçen hafta belirttiğim 3.02 ve 2.98 noktaları dolarda önemli seviyelerimiz olacak. Bol kazançlı günler. Twitter: @sadikMazanoglu [email protected]

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.