KÖTÜ KARNE DÜNYANIN SONU DEĞİL

Malum çocuklarımız yılın ilk yarı tatiline giriyor. Anne babalar çocuklardan daha heyecanlı biliyorum. Ama lütfen ne olur kötü karneler kötü sonuçlar doğurmasın. Yıllardır gazetecilik yapıyorum bir çokta kötü haberler yaptım. Kötü karnelerden doğan intihar vakaları gibi, Bir arkadaş bir dost olarak lütfen çocuklarınıza kötü karnenin dünyanın sonu olmadığını anlatın. 

Ona karnedeki sonuçlarının değişebileceğini, hiçbir şeyin evladınızdan daha önemli olmadığını çocuklarınıza anlatın. 12-18 yaş arası çocukların psikolojilerinin sıkıntılı olduğunu hepimiz biliriz. Bu nedenle de hep bu yaş aralıklarında intihar vakalarının çoğaldığı günümüzde lütfen dikkat edelim. Çocuklarımız intihar etmesin ailelerimiz üzülmesin. 

Lütfen çocuklarımıza birer birey gibi davranalım. Onları dinleyelim onların hassasiyetine önem verelim. Dikkate alalım sorunlarını paylaşalım. Benim çocuğum yapmaz demeyelim. Her çocuk kötü bişeyler yapabilir. Hata yapabilir. Herkes yapmıştır. Hepimiz hata yapmışızdır. Bağırmak çağırmak yerine nedenini araştıralım. Lütfen gençlerimize neslimize sahip çıkalım ufacık hatalardan ne çocuklarınız üzülsün nede siz üzülün.
Saygılarımla

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.