KLAVYE’DE PRİNT SCREEN

Değerli okurlar,

Klavyenizdeki Print Screen tuşu, bilgisayar ekranınızdaki ana görüntüyü kopyalamaya yarayan bir tuştur. Bu tuş, terör destekçilerinin sosyal medyada yazdıkları destek yazılarını kopyalayıp emniyet birimleriyle paylaşmanızı sağlıyor.

Türkiye, son yıllarda içeride ve dışarda birçok terör örgütüyle mücadele ediyor. Bu mücadele sırasında hem sivil hem de güvenlik görevlilerimizi şehit verdik.

PKK, DAİŞ, FETO ve YPG’nin yanı sıra dış kaynaklı istihbarat birimlerinin Türkiye topraklarında düzenlediği kanlı eylemlerde bir çok yurttaşımızı kaybettik. Terör, sadece silahlı eylemlerle değil, toplumu kutuplaştırmaya ve provokasyonlara getirme eylemlerini de hızlıca yaymaya devam etmektedir.

Korku, umutsuzluk ve provokasyona getirmek için her türlü oyunu oynayan terör, sosyal medya ağıyla da eylemin propagandasını tüm dünyaya duyuruyor. Bu da ne yazık ki insanımızı psikolojik açıdan oldukça etkilemekle kalmıyor, toplum arasında da kutuplaştırmanın önünü açıyor.

Bununla mücadele etmek için geç kalınmış olunsa da hükümet bir adım atarak sosyal medyada yazılan her yazının bir sorumluluğu olduğunu ve terör destekçilerinin bu kapsamda cezalandırılacağını kamuoyuna duyurdu.

Peki yurttaş olarak neler yapmalıyız?

Günün en az 5-6 saatini sosyal medyada gezinerek geçiren vatandaşlarımız terör olaylarında, teröre destek veren kişileri tespit edip güvenlik görevlilerine bildirmeleri gerekiyor.

Gerek akıllı telefonlarda ve gerekse bilgisayarımızda terörü destekleyen mesajları mutlaka kopyalayıp [email protected] ve [email protected] adresine göndermemiz gerekiyor.

Vatandaş olarak terörle mücadelede güvenlik görevlilerimize yardımcı olabilmenin belki de tek yoludur. Bu yolla milletimize korku, umutsuzluk vermeye çalışan yada milletimizi provokasyonlara getirebilecek olayları bertaraf edebiliriz.

Akıllı telefonların ekran görüntüsü telefon özelliklerine göre değişirken tüm bilgisayarlarda bu işlem Print Screen tuşuyla yapılmaktadır.

Sevgilerimle…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.