KİM PARALEL KİM DOST

Öncelikle 15 Temmuz'da yapılan darbeyi lanetliyorum ölenlere Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum yaralılara acil şifalar diliyorum. Rabbim 15 Temmuz gecesini bir daha ülkemize yaşatmasın. Atılan bombalar, köprüye çıkarılan, tanklar alçaktan alçakça uçan uçaklar, hepsi birer seneryo değil inanılmazın ötesinde olan bir gerçekti maalesef. 

Rabbime binlerce şükür ki yapılan oyun çok kısa zamanda bozuldu. Rahmetli Mehmet Akif Ersoy'un ruhu şad olsun onun bir lafı her zaman içimi parçalamıştır. Demiştir ki Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdıracak savaşlar yaşatmasın demiştir. Bende diyorum ki Rabbim bizim güzel ülkemizi kaosa sokacak insanlarımızı insanlarımıza kırdıracak darbeler yaşatmasın diyorum. Çok şükür ki yapılan girişim ülkemizde ki güzel insanlar sayesinde bertaraf edildi. 

Benim asıl kafama takılan şey şimdi ne olacak. 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimi sadece ülkemize değil maalesef insanlığımıza en büyük zararı verdi. İnsanlarda güvensizlik oluştu. Herkes herkesten şüphe duyar oldu. Abi kardeşten, baba evlattan, işçi patrondan, patron işçiden akraba akrabalardan şüphe duyar oldu. 17-25 Aralıktan sonra bağını koparanlarda oldu mecbur kalıp görevini devam ettirmeye zorlanan insanlarda oldu. Kiminin abisi kiminin kardeşi kiminin akrabası bu zorlanmaya mecbur bırakıldı. Gerek maddi gerekse manevi. Yaklaşık 50 bin kişiden bahsediliyor bu sayı daha da artacaktır önümüzdeki günlerde. 

Bu kadar kişi hain mi hainse neden daha önce yapılmadı. Bu ülkenin İstihbarat Teşkilatı nerdeydi. Sorulacak o kadar çok şey var ki. Ama benim asıl merak ettiğim şimdi kim hain kim dost bunu nasıl belirleyeceğiz. 

Yıllardır birlikte birçok haber yaptığım başkanlığından çok abi olarak gördüğüm düğünümde cenazemizde hiç bizleri bi an bile yalnız bırakmayan Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer'in vatan haini olacağına kimseler inandıramaz. 17-25 Aralık operasyonundan sonra ilk evladını o okullardan alan tüm bağlarını tamamıyla koparan o güzel insanın vatan haini olduğuna asla inanmıyorum. Göz altına alınması bi kişinin o suçu işlediğine de kanaat getirmez zaten. Umarım Necdet abimiz en kısa zamanda aklanarak tekrardan aramıza döneceğine hiç şüphem yok. 

Bu güzel ülkede dostumuz olduğu kadar düşmanımızda bizleri sevmeyen insanlarda çok. Kimin dost kimin düşman olduğunu ayırt edip öyle yargılayalım aksi halde çok kötü şeyler olacağı kanaatindeyim. 

Kimsenin kalbinin kırılmadığı kimsenin üzülmediği bir dünya için el ele verelim tüm dünyaya bunu gösterelim saygılarımla.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.