banner249

Mucize! Hamileyken ikinci kez hamile kaldı!

İzmir’de yaşayan Sevinç Çelik, hamile olduğunu eşiyle beraber öğrenmesinden bir ay sonra farklı yumurtasında yeniden döllenme olduğu ve ikinci hamileliğin başladığını öğrenince ikinci kez mutluluk yaşadı. Dünyada böyle bir durumun sadece 11 kez görüldüğünü ifade eden genç çiftin doktoru Op. Dr. Volkan Emirdar ise "Gerçekten çok az rastlanan bir durum. Anne karnında bir bebek varken tekrardan yumurtlaması, yumurtayla spermin birleşmesi, rahme yerleşmesi beklenen bir durum değil" dedi.

Mucize! Hamileyken ikinci kez hamile kaldı!
banner240

Urla ilçesinde yaşayan Ender-Sevinç Çelik çifti, şubat ayında bebek sahibi olacaklarını öğrendi. Bebek hazırlıklarına başlayan çift, yaklaşık bir ay sonra ise kontrol için tekrar hastaneye gitti. Genç çift, burada ise bir sürprizle karşılaştı. Yapılan incelemede, annenin farklı bir yumurtasında yeniden döllenme olduğu ve ikinci kez hamileliğin başladığı belirlendi. Çift bu durumu öğrendiğinde ise ikinci kez mutluluk yaşadı ve adeta şaşkına döndü. Daha sonra kontrollerini ihmal etmeyen çiftin, Poyraz ve Ayaz isminde bebekleri 6 Ekim’de dünyaya geldi. 



"Dünyada bildirilen 11 vaka var"

Medical Park İzmir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Volkan Emirdar, bu doğumun tıpta ender rastlanan bir olay olduğunu söyledi. Böyle bir durumunun dünyada daha önce 11 kez bildirildiğini söyleyen genç çiftin doktoru Op. Dr. Volkan Emirdar, bebekleri sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdikleri için mutlu olduklarını söyledi. Türkiye’de bildirilen ilk vakanın olduğunu ve böyle bir vakanın gerçekleşme olasılığının çok az olduğunu ifade eden Op. Dr. Emirdar "Gerçekten çok az rastlanan bir durum. Anne karnında bir bebek varken tekrardan yumurtlaması, yumurtayla spermin birleşmesi, rahme yerleşmesi beklenen bir durum değil. Çok nadir de olsa bildirilen vakalar var. Biz de buna tanıklık ettik. Sağlıklı bir şekilde iki bebeğin dünyaya gelmesi bizim için büyük mutluluk. Aslında ikiz gebeliklerde birbirleri arasında fark olmasını görüyoruz. Genellikle gelişme geriliği kan akımlarındaki değişiklikler nedeniyle olabiliyor. Bunun ayrımını yapmak güç. Daha önce de böyle bir vaka yaşanılmış olabilir ama bunun ayrımı yapılması güç olduğu için bildirilmemiş olabilir. Bizim en büyük şansımız ilk haftalardan itibaren bu bebeklere yapılan urtrasyonlarda bunların aralarında bir aylık fark olduğu saptandı. Rutin takiplerde de bu farklılıkların devam etmesi bebeğin gelişimini sürdürmesi ve aralarındaki farkın korunduğunu gözlemledik. Bu vakada anne karnında ikinci kez döllenmenin olması gebeliğin yeşermesi gerçekten dikkat çekici. Bu ritaretüre baktığımızda dünyada sayılı bir durum ve bildirilmiş 11 vaka var. Son vaka Avusturya’da bildirilmiş bizde 12. vakaya tanıklık ettik" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2017, 13:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER