banner249

Dünyaca ünlü şarap firması konkordato talep etti!

İzmir’de 78 yıl önce faaliyete başlayan şarap firması, yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle konkordato ilan etti.

Dünyaca ünlü şarap firması konkordato talep etti!
banner240

1943 yılında İzmir’in Karşıyaka ilçesinde üretime başlayan ve dünyaya şarap ihraç eden Yazgan Şarapçılık yaşadığı ekonomik bunalım nedeniyle konkordato talebinde bulundu. İzmir İkinci Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvuran şirket ve ortaklarının dosyaları incelendi. Mahkeme, şirket ve ortakları için üç aylık 'geçici mühlet' verdi.

MÜHLET KARARI 4 ORTAĞA AYRI AYRI UYGULANACAK

Geçici mühlet kararının, Yazgan Şarapçılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Yazgan Şarapçılık ve Pazarlama Limited Şirketi ile birlikte ortaklar Cengiz Yazgan, Mehmet Ferit Okyay, Mehmet Selim Yazgan ile Murat Yazgan için ayrı ayrı uygulanması kararlaştırıldı. Şirket, geçici mühlet sürecinde alacak ve borç dengesini sağlamaya çalışacak. Mahkeme de buna göre konkordato talebini ret ya da kabul edecek.

DAHA ÖNCE DE İFLAS ERTELEME TALEP ETMİŞTİ

Yazgan Şarapçılık, 2015 yılında da ekonomik sıkıntıya girip iflas erteleme talebinde bulunmuştu. İzmir 4'üncü Asliye Ticaret Mahkemesi, 20 Kasım 2015 tarihinde, Yazgan Şarapçılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi için iflas erteleme kararı vermişti. Şirketin yetkili temsilcilerinin, borç yapma ve mal varlığını eksiltebilecek işlemleri kayyum onayına bağlı tutulmuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER