banner249

DEAŞ'lı terörist krokilerle yakalandı

İzmir'de, terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu tespit edilen Suriye uyruklu bir kişi, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonda kıskıvrak yakalandı.

DEAŞ'lı terörist krokilerle yakalandı
banner240

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte bir DEAŞ üyesi olduğu istihbaratını aldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, fiziki ve teknik takip başlattı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin düzenlediği operasyon sonucunda, DAEŞ üyesi olduğu tespit edilen şahıs kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan şahsın Suriye uyruklu Abdullah Zerzor olduğu belirlendi. 

Öte yandan, Zerzor'un üzerinde yapılan aramada, terör örgütünde faaliyet gösterirken çekilmiş olduğu silahlı fotoğrafları, valiz ve çantasında yapılan aramada  ise askeri kıyafetler, 2 hafıza kartı, 2 CD, cep telefonu, telefon bataryası, sim kart ile çeşitli ebatlarda devre tamamlayıcı ve aktarım kabloları bulundu. Zanlının telefonunu inceleyen ekipler, askeri kamuflajlı uzun namlulu silahlarla çekilmiş fotoğraflar, askeri araçların geçişini gösteren videolar ve havadan çekilmiş değişik krokiler olduğunu tespit etti.

Zerzor, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER