banner249

Yaptığı kazalarla baş edemeyince kaportacı oldu!

Asıl mesleği aşçılık olan Hıdır Yıldırım sürekli kaza yaptığı ve tamircilere ederinden fazla ücret vermek zorunda kalmasıyla kaportacılık mesleğine geçiş yaptı.

banner240

İzmir’de yaşayan 30 yaşındaki Hıdır Yıldırım, sürekli kaza yaptığı ve tamircilere ederinden fazla ücret vermek zorunda kaldığı için aşçılıktan kaportacılık mesleğine geçiş yaptı. İyi derecede araba süremediğini ve bu sebeple sürekli kaza yaptığını belirten Yıldırım, “Arabanın a’sından anlamazdım. Bu konulara ilgim yoktu. Bana bir araba verilse yarım saat sonra çarparak getirirdim. Sanayiye gittiğimde 500 liralık işçilik bedeli bin lira çıkartıldı, değişmeyen parçaları değiştirilmiş gibi gösterildi.

Bu durumu bütün sanayi esnafına mal edemem. Bana kötü niyetli insanlar denk geldi. Bir şerrin hayra vesile olacağı varmış. Aracımı sürekli tamir ettiğim için ustaları izlemeye başladım. Sanayiye gide gide bu işi yapmaya karar verdim. Çok sevdiğim bir arkadaşımın da desteği ile tamirhane açtım, yanıma personel aldım. Personelleri de izleye izleye işi iyice öğrendim. Kazıklana kazıklana kaportacı olduk” dedi.

MÜŞTERİLER KAZAYI BİLDİRİP BİR DE PİZZA İSTİYOR
Çoğu tamircinin çocukluk yaşlarında bu işe başladığını ancak kendisinin 2 yılda işi kaptığını kaydeden Yıldırım, “Başkasının 20 yılda geldiği noktayı ben; 6 ay çıraklık, 6 ay kalfalık, 6 ay ustalık, 6 ay da işletmecilik yaparak 2 yıla sığdırmış oldum. Asıl mesleğim aşçılık olduğu için arkadaşlarım arayıp ‘kaza yaptım, gelirken de pizza yapıp getir’ diye espri yapıyor. Bazen tamir yaptığımda ‘usta bunun tuzu az olmuş’ diyorlar. Motor yağı döküyorum, ‘sızma zeytinyağı koyarsan daha lezzetli olur’ diyorlar” diyerek yaşadığı komik anları anlattı.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2017, 11:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER