banner249

Parkta üç yavru kaplan doğdu  

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'ndaki kaplan ailesinin üç yavrusu oldu. Henüz 24 günlük olan yavruların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. 

Parkta üç yavru kaplan doğdu  
banner240

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'ndaki Kartal ve Nazlı isimli kaplanların biri erkek ikisi dişi olmak üzere üç yavrusu daha oldu. Doğduklarında ağırlıkları bin 513 gram ile bin 184 gram arasında değişen yavruların şu anda 3 kilogramın üzerinde olduğu ifade edildi. Henüz isim konulmayan yavrular, 6 ay boyunca anne sütü ile beslenecek. Kartal ve Nazlı’nın ilk yavruları Şila 6 Aralık 2019'da dünyaya gelmişti. 

“ÖNEMLİ OLAN YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSEK TUTMAK”

Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürü Şahin Afşin, yavruların sağlığı için ziyaretçi kabul etmediklerini, kendilerinin dahi onlarla temas etmekten kaçındıklarını söyledi. Yavruların dördüncü aydan itibaren takviye gıdaya başlayacaklarını belirten Afşin, “Kaplanlarımızın sayısı artıyor; ancak burada önemli olan sayı değil, hayvanların yaşam kalitesini yüksek tutmak. İzmir'de bu yavrularla birlikte kaplan sayımız 6 oldu. Bu da bizim için son derece ideal” dedi.

“HER SABAH ONLARI GÖRECEĞİM İÇİN HEYECANLANIYORUM”

Her sabah Doğal Yaşam Parkı'na geldiğinde kaplan yavrularını göreceği için heyecanlandığını anlatan Afşin, şunları söyledi,  “Dünyaya gelen yavru kaplanlar bizi çok mutlu etti. Her sabah geldiğimde yeni yavruları göreceğim için heyecanlanıyorum. Hemen kameraları açarak anne ve yavruların ne yaptıklarını gözlemliyorum. Şila doğduğunda da büyük mutluluk duymuştum. Buradaki bütün hayvanlar bizim çocuklarımız gibi.” 

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER