banner249

Musluklardan zehir akıyor

İzmir’in Buca ve Gaziemir ilçesinde 2 gün önce şebeke suyundaki kötü koku sonrası pek çok kişi enfeksiyon nedeniyle hastaneye gitmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından suyun içilebilir olduğunu açıklamasına rağmen ilde bağırsak enfeksiyonlarında dikkat çeken bir artış olduğu gözlendi.

Musluklardan zehir akıyor
banner240

19 - 20 Haziran tarihlerinde Buca, Karabağlar, Gaziemir, Menderes ilçelerinin bazı bölgelerinden vatandaşlar tarafından içme suyundaki renk ve koku ile ilgili şikayetler yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, suyun tat ve kokusunu etkileyen kısa süreli bir arıza yaşandığını ancak sorunun insan sağlığına olumsuz bir etkisinin bulunmadığını açıkladı. Belediyenin açıklamasını tatmin edici bulmaya vatandaşlar, sosyal medya hesapları üzerinden tepki gösterirken, kötü kokunun şebeke suyu ile yıkanan çamaşırlara dahi sindiğini belirttiler.

Bağırsak enfeksiyonu bulgusu veren hasta sayısında yüzde 15 artış

Dün çok sayıda yetişkin ve özellikle çocukların bulantı kusma şikayetleri ile bölgedeki hastanelere başvurması üzerine İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler 18 ayrı noktadan ayrıntılı analiz amaçlı su numuneleri aldı. İlk değerlendirmelerde klor oranlarının yeterli olduğu görüldü ancak kapsamlı bakteriyel analizlerin sonuçları için 48-72 saatlik süre beklendiği belirtildi. Aynı dönemde söz konusu bölgelere hizmet veren hastanelerdeki akut gastroenterit (bağırsak enfeksiyonu) bulgusu veren hastaların bir önceki haftalara göre yüzde 15 artış gösterdiği belirlendi. Bu durumun sularla alakalı olup olmadığının ancak kapsamlı bakteriyel analizlerin sonuçlarına göre değerlendirilebileceği bildirildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER