banner249

İl Göç İdaresinde sır yangın; 1 ölü

İzmir’in Çiğli ilçesinde bulunan İl Göç İdaresi Müdürlüğü Harmandalı Geri Gönderme Merkezi'nde çıkan yangında bir sığınmacı hayatını kaybetti.

İl Göç İdaresinde sır yangın; 1 ölü
banner240

İzmir’in Çiğli ilçesinde bulunan ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’nde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Sığınmacıların bulunduğu 5. katta çıkan yangın, görevlilerin ihbarı ile itfaiye ekiplerine bildirildi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edilirken, itfaiye ekipleri alevleri bir saat sonra kontrol altına alabildi. Yangında dumandan etkilenen Suriye uyruklu Ahmed Maslem'in (21) hayatını kaybettiği belirlendi.

Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi ile ilgili soruşturma başlatıldı.

“Olayın intihar olabileceği değerlendirilmektedir”

İzmir Valiliği tarafından yaşanan olayla ilgili yazılı bir açıklama geldi. Açıklamada, “İzmir Harmandalı Geri Gönderme Merkezinde saat 16.25 sıralarında ilk belirlemelere göre elektriklerin kısa devre yaptırılması sonucu çıkan yangında hakkında İzmir İl Emniyet Müdürlüğünce 31.05.2021 tarihinde uyuşturucu madde bulundurma ve resmi belge düzenlenmesinde yalan beyan suçlarından işlem yapılan Suriye uyruklu yabancının vefat ettiği, yabancının odadan çıkma imkanının olmasına rağmen odadan çıkmadığı ve yabancının madde bağımlısı olması nedeni ile olayın intihar olabileceği değerlendirilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2021, 08:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER