banner249

FETÖ’den yargılanan gazeteciden ilginç savunma 

İzmir'de yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ve ‘örgüt yöneticiliği ve üyeliği’ suçlamasıyla yargılanan, kapatılan eski Zaman Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Vahit Yazgan’nın ikinci duruşması görüldü. Sanık Yazgan, “Ben örgüt yöneticisi olarak kimlere emir, talimat verdim belli değil. Ben örgüt yöneticiliği ile yargılanamam ancak ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla yargılanabilirim” dedi. 

FETÖ’den yargılanan gazeteciden ilginç savunma 
banner240

İzmir 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ikinci celse duruşmasına sanık Vahit Yazgan ve sanık avukatı duruşmada hazır bulundu. Örgüt yöneticiliği ve üyeliği ili yargılanan sanık Vahit Yazgan, “Geçen celse tahliye ile ilgili kapsamlı bir savunma yapmıştım. İddianamede HTS kayıtlarım belirtilmektedir. Ben gazeteciyim. Görevim nedeniyle herkesle sinyal kayıtlarım çakışabilir. Sinyal kayıtlarım haricinde herkesle görüşebilirim. İddianamede belirtilen suçta örgüt yöneticiliği ile suçlanıyorum. Ben örgüt yöneticisi olarak kimlere emir, talimat verdim belli değil. Ben örgüt yöneticiliği ile yargılanamam ancak ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla yargılanabilirim. Ben terörist değilim. Terörist denmesi zoruma gidiyor. Ben kendi gazetemde bile isteyerek çalışmadım. Tahliyemi talep ediyorum" dedi. 
Sanık avukatı yaptığı savunmasında, müvekkilinin 14 aydır tutuklu bulunduğunu, tutukluluğun bundan sonra cezaya dönüşeceğini, müvekkili hakkında yeterli delil bulunmadığını belirterek tahliye talebinde bulundu.

Tutukluğa devam
Duruşma savcısı eksikliklerin giderilmesini, sanığın tutukluluk halinin ise devamını talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın 'Bylock' çözümlemelerinin istenmesine, Bank Asya kayıtlarının bilirkişiye gönderilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı şubat ayına erteledi.

Olayın geçmişi
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, geçtiğimiz Ağustos ayında eski Zaman Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Vahit Yazgan, iş adamlarıyla birlikte gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorgulamasının ardından Yazgan, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianamede Vahit Yazgan 'Terör örgütü yöneticisi olmak' suçlamasıyla hakkında 22 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmak üzere dava açılmıştı. Sanık Yazgan hakkında hazırlanan iddianamede, FETÖ adına İzmir Emniyet Müdürlüğünde atamaları yönlendirdiği, Büyük Birlik Partisi içerisinde tasfiye yaptığı ve yeni görevlendirmeler yaptığı, iş adamlarına 'abilik' yaptığı ileri sürüldü.
 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER