banner249

Ege’ye 1 günde 2 şehit ateşi düştü

Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda Atak tipi helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman'ın acı haberi İzmir’de yaşayan ailesine ulaşırken, Aynı gün ikinci bir şehit haberi de Suriye’nin Afrin kentinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatında yaralanan İzmirli Uzman Çavuş Ali Akdoğan (28) şehit olduğu haberi düşerken, Ege’de 1 günde 2 vatan evladını kaybetti.

banner240

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de devam eden operasyonlar sırasında kırıma uğrayan helikopterde şehit olan Şehit Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman'ın şehadet haberi İzmir’de yaşayan ailesine ulaştı. Karaman'ın acı haberi askeri yetkililer tarafından Bornova ilçesi Atatürk Mahallesi'nde ikamet eden babası Uğur Salim Karaman ile annesi Ayşe Karaman'a verildi.

BAŞBAKAN’DAN TAZİYE ZİYARETİ
İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep de şehidin baba ocağına gelirken, programları sebebiyle Manisa’da olan Başbakan Binali Yıldırım da aileye taziye ziyaretinde bulundu. Karaman'ın evi Türk bayraklarıyla donatıldı.
Evli olan Karaman'ın Ankara'da yaşadığı bildirilirken, cenazesinin yarın İzmir'de Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde kılınacak namazın ardından Kadifekale Şehitliği'nde defnedileceği belirtildi.

İKİNCİ ŞEHİDİN BABA EVİ BAYRAKLARLA DONATILDI

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’nin Afrin kentinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatında yaralanan İzmirli Uzman Çavuş Ali Akdoğan (28) şehit oldu.


Suriye’nin Afrin kentinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanmasının ardından şehit olan Uzman Çavuş Ali Akdoğan’ın İzmir’in Bayraklı ilçesi Osmangazi Mahallesinde oturan ailesine acı haber ulaştı. Acı haberi alan baba Zeki Akdoğan ile anne Fatma Akdoğan, gözyaşlarına boğuldu. Uzman Çavuş Ali Akdoğan’ın kardeşi Gökhan Akdoğan’ın (23) da Hakkari’de sözleşmeli er olarak görev yaptığı öğrenildi. 


Uzman Çavuş Ali Akdoğan’ın cenazesinin Çiğli 2’inci Ana Jet Üssü’ne getirileceği ve Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kadifekale Şehitliği'nde defnedileceği ifade edildi. Afrin’de devam eden operasyonlar sırasında kırıma uğrayan helikopterde şehit olan Şehit Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman ise, Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazın ardından toprağa verilecek.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2018, 18:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER