İSRAİL DEVLETİNİN YIKILMASINDAKİ ETKEN KUTSAL SANDIK VE MESCİD-İ AKSANIN ŞİFRESİ

Sevgili Dostlar geçen hafta Mescid-i  Aksa ve Kutsal Sandık hakkında genel bir bilgi vermiştim. .Bu hafta İsrail Devleti için Mescid-i Aksanın ve Kutsal Sandığın neden önemli olduğunu anlatmaya çalışacağım.

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler kutsal kabul eder ve bu bölgeye Süleyman’ın inşa ettiği tapınağa dayandırılarak, Tapınak adını verirler. Bu bölgeyi, Tapınak bölgesi olarak gördüklerinden dolayı, aynı bölgede yeniden Süleyman tapınağı inşa etmek için gayret ederler.Mescid-i Aksâ, Yahudiler ve Hıristiyanlar için de dinî bir merkezdir.

TheJewishEncyclopedia'daMescid-i Aksâ hakkında şu ifadelere yer verilmiştir:

 "Süleyman Tapınağı'nın üzerine inşa edildiği Moria Dağı, rivayete göre Âdem’in doğduğu ve Tanrı için bir sunak yaptığı yerdir. Hâbil ile Kâbil, kurbanlarını orada sunmuşlardır. Nuh, tufandan sonra orada bir sunak yapmıştır. İbrâhim, İshâk'ı Tanrı'nın bu dağında kurban olarak takdim etmiştir. Davud, bu yeri YebûsîAraunah'tan satın almış ve sonuçta orası, Süleyman Tapınağı'nın en kutsal mekânındaki daimi sunağın yeri olarak seçilmiştir."

Yahudiler için hayatî öneme sahip olan Süleyman Tapınağı'nın alanı üzerinde, günümüzde, İslâmî eserler olarak bilinen Kubbetü's Sahra ve Mescid'iAksa'nın bulunması, ister istemez Yahudilerle Müslümanları karsı karsıya getirmektedir. Süleyman Tapınağı'nın yeniden yapılmasını isteyen Yahudiler, bu İslâmî eserlerin yıkılması gerektiğini ifadeederken, Müslümanlar, bu eserlerin yıkılmaması için ellerinden gelen gayreti gösterme kararlılığındadır.

Yahudi inancına göre, Hz. Süleyman inşa ettiği tapınağa duyulan özlemin dinsel bir duygudan kaynaklanıyor olması ve doğaüstü bir olayın, Tanrı'nın Tapınağı'nın yapılması yönünde olumlu bir işareti olarak değerlendirilmesinin yanında, Süleyman Tapınağı'nın yeniden inşa edilmesini emretmesi gerekmektedir. Yahudilerin ünlü din âlimi Maimonides'e göre; 3. tapınağın insan eliyle inşa edilmeyeceğini, onun uygun bir zamanda mucizevi bir şekilde gökyüzünden ineceğini söylemiştir.

Ahd-i Atik Sandukası (Kutsal Sandık); Allah'ın Kuran'da bildirdiği ve içinde Hz. Musa ve Hz. Harun'dan da eşyalar barındıran değerli bir sandıktır. İslam âlimlerine göre, sandukanın en önemli özelliği ise MÖ. 587 yılından beri nerede olduğunun bulunamaması ve ahir zamanda çıkacak bir şahıs olan Mehdi tarafından bulunacağının kabul edilmesidir. Peygamber Efendimiz ‘in hadislerinde ve çeşitli tarihi kaynaklarda dikkat çekilen bir konu olan “Ahd-i Atik Sandukası”, Allah’ın gönderdiği son ve bütünleyici ilahi kitap Kuran'da bildirilmektedir. Ayrıca İlahi bir kitap olarak indirilen ancak sonradan tahrif edilmiş olan Tevrat'ta da bu sanduka hakkında bilgiler yer almaktadır. İslam âlimleri tarafından, Kuran ahlakının tüm dünya üzerinde hâkim olacağı bir dönemin de habercisi olan sanduka hakkında, Kuran'da şu bilgiler yer alır: 

"Peygamberleri, onlara dedi: "O’nun hükümdarlığının belgesi, size Tabut ‘un gelmesidir. Onda Rabbiniz ‘den 'bir güven duygusu ve huzur' ile Musa ailesinden ve Harun ailesinden artakalanlar var; onu melekler taşır. Eğer inanmışlarsanız, bunda şüphesiz sizin için bir delil vardır." (Bakara Suresi, 248) 

Ahd-i Atik Sandukası, M.Ö. 587 yılından bu yana bulunamamıştır. Bununla beraber, Yahudiler sandukanın ancak Mesih'in gelişinden sonra ortaya çıkacağına inandıklarından, tarih boyunca sandukayı arayanlar genellikle Yahudiler değil Hıristiyanlar olmuştur.

Yahudiler; daha doğrusu İsrail Devleti Kutsal Sandık’ tan çok Mescid-i Aksanın yıkılması için girişimlerde bulunmaktadır.

Mescid-i Aksa'yı yıkıp Süleyman Mabedini inşa etmek isteyen İsrail devleti bugünlerde tüm gücüyle saldırıya geçmiş durumdadır.

Bir rivayete göre; ‘’Tevrat'a göre 1948 yılında kurulan İsrail 74 yıl sonra eğer Mescid-i Aksa'yı yıkamazsa yıkılacak’’. İsrail bunun için burada demografik(nüfus yapısını) yapıyı değiştirerek Müslümanları evlerinden ederek Yahudileri yerleştirmeye çalışıyor. Hatta sadece Müslümanları değil Hristiyanları da buralardan çıkardı. Yine bazı din âlimlerine göre, İsrail’in Mescid-i Aksa'yı yıkmaktaki asıl hedefin İsrail'i yaşatmak olduğu Tevrat'ta geçmektedir. Arz-ı Mev'ud için yapılması gereken en önemli iş Mescid - i Aksa'yı yıkıp Süleyman Tapınağını inşa etmektir. Tevrat'a göre 1948 yılında kurulan İsrail 74 yıl sonra eğer Mescid-i Aksa'yı yıkamazsa yıkılacaktır. Bu da 2022 yılına denk geliyor. Yani İsrail devleti 2022 yılına kadar Süleyman Tapınağını inşa edemezse yıkılacak.       

Sağlıkla, Sevgiyle, Bilgi ile kalın.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.