İNSAN GÖRÜNÜMLÜ HAYVANLAR.

Kreşe giden bir kızım var. Birlikte çok fazla vakit geçiremediğimden fırsat bulduğumda dolaşmaya çıkarırım. Havanın güzel olduğu bir gün minicik elini tutarak biraz yürümek istedim. Neşeli bir ruh hali ile yürürken yerde gördüğü çöpler dikkatini çekti. 

Çöpleri sordu ve boş bulunarak cümlelerimi süzmeden direk cevapladım. Bunları “insan görünümlü hayvanlar” atmış yerlere dedim. Çocukları olanlar bilir. Bazen anlamlı, anlamsız soru yağmuruna maruz kalırsınız. İnsan görünümlü hayvanları anlatmamı istedi. 

Bende anlatmaya başladım. Ok yaydan çıkmıştı artık. Dönüşü olamazdı. İnsan görünümlü hayvanlar yerlere çöp atan, çevreyi kirleten, hayvanlara, insanlara zarar veren, insanların hayatlarına saygı göstermeyen kişilere denir dedim. Karşılaştığı bu yeni kavramı sorguladığı her halinden belliydi. Sohbetin üzerine yoldan geçen bir araç sürücüsü, camdan dışarıya teneke kutu attı. Mesela o arabayı süren adam “insan görünümlü hayvan” işte dedim. Kafasında oturmaya başladı bu kavram. 

Her benzeri davranışı yapanlar için bu tabiri kullandık. Her gördüğümüz olumsuz örnek yapmamamız gereken bir eylem olarak hafızamıza yerleşti. Biz insan görünümlü hayvan olmayacaktık. İnsandık ve insan kalacaktık. Zamanla, sadece çevreyi kirletenlere insan görünümlü hayvan demedik. Televizyonda gördüğümüz, karşılaştığımız kötü insanlara hep aynı isimle hitap ettik. Haberleri seyrederken Olumsuz örnekler çıktı karşımıza. Öldürülen çocuklar vardı mesela. İnsan görünümlü hayvanlar bunu yapmıştı. İnsan görünümlü hayvanlardan kaçarken boğularak ölmüştü çocuklar mesela. Aslında anlatamadım kızıma. Habil’le Kabil’den beri dünyada kan akar. Hep vardır insan görünümlü düşünebilen hayvanlar. 

Her yüzyılda çocuklar ölür. Masumdurlar. Suçları günahları yoktur ancak sebepler farklı, sonuçlar aynıdır. Sebepler farklıdır ama kazananlar hep aynıdır. Silah satanlar kazanır. En büyük insan görünümlü hayvan silah satıcılarıdır. Silah satıcıları insanları insanlıktan çıkarırlar. Güneydoğu’da çocuklar ölür, Suriye’de, Yemen’de, Fas’ta, Filistin’de çocuklar ölür, silah satanlar kazanır. 

Darwin teorisine itibar etmem. İnsanın maymundan geldiğine inanmam. İnanmam ama eskiden insanın hayvanlaşma yönünde hızlı bir ivme kazandığını söylerdim. Son zamanlarda bunu da söylemiyorum. Hayvanlar sebepsiz bir ölümün mümessili olmuyorlar. Onlarda ki etik dahi insanoğlunda bazen olmuyor. İnsan kalmak umuduyla… 

Yüreğinize aşkı koyana, yüreğinizdeki aşka, aşka en çok layık olana emanet olun.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.