İÇ SİYASET ERDOĞAN'A AYAK UYDURAMIYOR

Ne Ak Parti teşkilatları ne muhalefet ne yerel yönetimler nede bürokratlar Erdoğan'ın yükünü hafifletmiyor.

Adam Rusya ziyaretinden hemen önce bir gazetecinin sorduğu şu soruya ; ''ABD ve Rus liderlerin Vietnam'daki açıklamasında, Suriye krizi için askeri çözüm mümkün değil konusunda hem fikiriz'' açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Cevaben; ''Askeri çözüm mümkün değilse, çekin askerlerinizi'' diyor.

Verdiği cevabın asaletine bakar mısınız? Bir Mü'min ve gerçek bir Müslüman ancak Allah'a bu kadar güvenir bu kadar teslim olabilir. 

Birleşmiş Milletler Güvenlik konseyinde Dünya beşten büyüktür diyebilen başka bir lider görmedim ben. Bu bir blöf değildir. Bu ses, bastırılmış Ülkelerden de duyulmaya başladı ve Erdoğan'ın artık ağzından çıkan sözlerin hemen icraata geçtiğini artık bildikleri için bir sonraki pozisyonlarını daha ustaca yalanlarla donatıyorlar. 

Bu yüzden saldıracaklar. Osmanlıyı yıkanlar Türkiye'ye mi acıyacak?  

Orta doğuyu biz kadar kimse iyi bilemez. Çünkü bundan fazla değil 100 yıl önce orta doğudaki ülkelerin çoğu Valisini bizim atadığımız Vilayetlerimizdi.

O kudretli Devleti neden yıkmak için 300 yıl boyunca plan yaptıklarını Dünya artık daha iyi biliyor. Yalanlarına ve samimiyetlerine inanmıyor ve Hak namına konuşan bir sese elbette fıtratı gereği ses verecek  

Orta doğuyu, Balkanları, Afrika ve Kafkasları bin parçaya böldüler yine doymadılar.

Müslümanların etlerini Çiğneyip çiğneyip tükürdüler kinleri durulmadı.

İnsanların hayatlarını, kültürlerini, onurlarını, inanç ve duygularını yok edip sömürdüler yine de tatmin olmadılar.

Daha önce de durmadılar şimdi de durmayacaklar. Erdoğan artık bunların gerçek yüzlerini Dünyaya anlatmıyor. Direkt yüzlerine vuruyor. Ar damarlarının kalmadığını her dilde her platformda yüzlerine vuruyor ama yine de onurlu, omurgalı ve insanların ortak çıkarlarına uygun bir cevap alamıyor.

Bu yüzden kendi iç ve dış siyasetimizle birlikte, yüceliğine inandığımız değerlerin savaşında muvaffak sonuçlar alıp, tüm mazlumların beklentilerine cevap vermek zorundayız. Türkiye'nin varlığının devamı için dünyanın her yerinde eller semadan inmiyorsa, kudretli bir elin omuzlarımızda olduğunu ve kaybetmeyeceğimize biz de inanmalıyız. DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR derken ALLAH  her şeyden büyüktür diyor. Bunu idrak edemeyen Müslüman neye yarar?

Bütün Dünya Erdoğan'ın kritik görüşmelerine göre iç siyasetini, verdiği cevaplarla da dış siyasetini belirliyor. Ama ne hikmetse kendi Ülkemizin iç siyaseti bu değişime ve büyümeye ayak uyduramıyor. Aynı cesareti istisna olan bir kaç gazeteci ile beş on siyasetçinin dışında kimse gösteremiyor. Mahalle arasındaki teyzelerin ''sen üç yıl önce bunu dedin, ben on yıl önce böyle yaptım'' gibi sanki boş zamanlarını değerlendirmeye gelen yetki verilmiş aylakları gördükçe hem için yanıyor hem de bunca emeğin boşa gitmesinden korkarım.

Daha öncede söyledim yine söylüyorum, parası değerlensin diye dövize yatıran, altın alıp saklayan, piyasadan parasını çekip faize yatıran, ticaret hacmini 3/1 lere düşürenlerin hepsi bu Ülkeye ihanet ediyor. Herkes gücü yettiği kadar, parası kadar piyasayı canlı tutup, kâr etmese bile nakit akışı sağlayarak yerli esnafın çarkını çevirmesine yardım etmeli. Milli ve manevi duygularımız varsa tabi.

Meral Akşener'in parti kurması bence çok iyi oldu. Çünkü başka türlü nasıl anlardık geriye kalan cürümleri? 

İç siyasetin ve bürokrasinin hantallaşması Erdoğan'ın yükünü daha çok ağırlaştırıyor. Halkının muhabbetini Erdoğan'dan almak için şimdide bir birleriyle savaşıyorlar. Tüm toplumun ortak bir tepki göstereceği yasakların sebepleri iyi araştırılmalı zira Akşener'in elini güçlendirmeye çalışıldığını seziyorum.

Devlet dairelerindeki evrak ve işlemlerin gecikmeli işlemesi, millete hizmet değil zahmettir.  

iç siyaset ve bürokrasi bir an önce toparlanmalı ve Erdoğan'a ayak uydurmalı. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.