HELAL OLSUN ZOLAN!

Türkiye’de İstanbul’dan sonra Denizli’ye kazandırılan Metrobüs projesi için başta Ak Partili milletvekili Nihat Zeybekci olmak üzere Belediye Başkanı Osman Zolan’ı tebrik ederim.
Gerçekten güzel iş çıkardılar…
Üst yapı çalışmalarının ardından Denizli’nin keşmekeş trafik sorununa bazı sokakları ve caddeleri tek yönlü trafiğe açarak, alternatif yollarla merkezdeki trafiğe rahat bir nefes aldırması vatandaşa derin bir oh çektirdi.
Özellikle Gazi Bulvarı’nı sadece toplu ulaşım araçlarına açması, son derece doğru bir adımdı. Aslında ben tamamen kapatılmasından yanaydım. Ama bu hali bile ilk etap için yeterli oldu.

Metrobüslerin Denizli’ye gelmesinden sonra trafiğe bir türlü çıkamaması herkesi olduğu gibi beni de kızdırmıştı. Bu tepkiler arasında Denizli Belediyesi bir duyuru yaparak Metrobüslerin 15 Ekim’de trafiğe çıkacağını, yeni otobüs ve minibüs güzergahlarını kamuoyuyla paylaştı.
Şehrin trafiğini önemli ölçüde meşgul eden minibüsçüler için alternatif güzergahlar belirlendi ve böylelikle minibüsler kent merkezindeki ana yollardan çekilmeye başlandı. Ulaşım Master Planını hazırlayan mühendisleri ve uygulayıcısı olan Belediye Başkanı Osman Zolan’ı tebrik ediyor, yürekten kutluyorum.
Birileri çıkıp bunu siyaset malzemesi yapabilir,
Birileri çıkıp bu işin arkasında rant var deyip kendi kişisel menfaatlerini korumaya çalışabilir,
Birileri sırf muhalefet olsun diye kuruya da yaş diyebilir,
Yada birileri samimi bir şekilde çıkıp bu çok ani oldu veya planı beğenmedim diyebilir.
Bunlar olağan şeyler.
Ama şunu sormadan geçemeyeceğim…
Hangi Avrupa ülkesinin, hangi kentinde şehrin ana göbeğinden minibüsler geçip duruyor.
Şimdi diyeceksiniz ki kardeşim Avrupa’da mı yaşıyorsun?
Evet Avrupa’da yaşıyoruz…
Hatta Avrupa’nın birçok kentini geride bırakacak bir kentte yaşadığımızın gayet iyi farkındayım…

Birkaç minibüsçü esnafın eylem yaparak yeni sistemi protesto etmesini anlamak mümkün. Ama bazı siyasi partilerin küçük hesaplar içinde vatandaşın huzurlu ve kaliteli hizmet alacağı bu sisteme karşı çıkmasını doğrusu anlamsız buldum.

Kim ne derse desin belediyenin yeni ulaşım master planı, kente rahat bir nefes aldıracak. Hatta belediyenin yerinde olsaydım şehir merkezindeki bütün minibüsleri kaldırır, ortak bir konsorsiyumla yerine otobüsler aldırırdım. Minibüsçüler de, o sonradan kıymetini anladıkları otobüslerine kavuşurlardı.
Buradan sayın Zolan’a ve ekibine, vatandaşlara verdikleri bu değerden dolayı teşekkür ederim.

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.