HEDEFLERİ CUMHUR İTTİFAKINI YOK ETMEK.

Bu ittifak, bir kaç partiden oluşan veya bu partilerin siyasi beklentilerinden çok daha üstün bir çatıdır. 

CUMHUR İTTİFAKI; Cumhurun bir araya gelip, ortak bir hareket planı ile  milli kararlar alabilecek kadar uzun bir yol kat etmiş anlamına gelir. 

Yani Cumhur ittifakının kısa tanımı şudur; Türkiye'nin kendi iç politikasında yaşadığı gerginlikleri ve anlaşmazlıkları gerektiğinde bir kenara bırakıp, kimsenin tavsiyesi ve icazetine gerek duymadan dışarıya karşı bağımsız ve güçlü kararlar almaya muktedir bir ülke olduğudur. Bu tartışmasız bir gerçektir.

Başkanlık sistemi de bu köklü ağacın en tatlı meyvesidir.   

Sadece bölgemizde ve coğrafyamızda değil, hemen hemen dünyanın bütün ülkeleri sert ve şiddetli bir siyasi iklime girdi.  

Fransa'da sivil ayaklanma, Amerika’da  sınıra dayanan ve vur emriyle durdurulacak yüzbinlerce göçmen, Karadeniz'de Rusya-Ukrayna gerginliği,

İran'da tekrar kışkırtılmaya başlanan sokaklar, Pasifik'te ABD-Çin ticaret savaşı, ABD'de haftalardır söndürülemeyen ve büyüyen yangınlar.

Cemal Kaşıkçı Cinayetinin faili olan Prens Selman Gittikçe köşeye sıkışması. 

Kaşıkçı cinayetinin hemen arkasından Prens Selman'ın BAE'ne yaptığı ziyaret, arkasından israil başbakanı Netenyahu'nin Umman'dan sonra Bahreyni ziyaret etmesi, Suudi Arabistan, Mısır, israil, BAE ve körfez ülkeleri arasında endişe verici ve tuhaf bir trafik olması. 

Bölgede bir yangın çıkarma peşindeler. Bu tuhaf trafiğin tek bir sebebi var. 

Basra körfezinden kızıldenize kadar olan ülkelerin hepsinin, kendini içinde bulacağı bir savaşın ön çalışmalarıdır. Bu işin de patronu her zaman ki gibi ABD, İngiltere ve İsraildir. Tetikçileri Suudi Arabistan ve BAE'dır. 

Türkiyeyi, yeni dünya düzenindeki ve Değişen güç dengelerindeki yerinden etmek için coğrafyayı ateşe vermekten çekinmeyecekler. Türk - Arap savaşı başlatmak için büyük bir tertip planlıyorlar.

Sadece Ortadoğuda sıkıntılar yaşanmıyor. Asya ve Avrupa'nın da fay hatları hareketlendi. 

Avrupa'nın en mütevazı şehirleri, en etiket şehirleri iç karışıklıklar ve kargaşalarla dolup taşıyor. 5-6 yıl önce Türkiyeyi diz çöktürmek için uygulanan planların aynısı şimdide Avrupa'ya uygulanıyor. 

Henüz Dünyanın dikkatini çekecek sansasyonel birşey yaşanmadı. Ama bu yaşanmayacak anlamına da gelmiyor. 

Hep birlikte bekleyip göreceğiz Avrupayı..!

Türkiye, Gezi olaylarının, 17/25 Aralık yargı darbesinin ve 15 Temmuzun üstesinden yavuz ferasetiyle ve Fatih inancıyla gelmiştir. Ve Türkiye bir çok ülkenin sahip olamayacağı bir tecrübeye sahip olmuştur. Cumhur İttifakı bu ruhla kurulduğu için öncelikleri bu ittifakı bozmak olacaktır. 

Farklı etnik kimlikler üzerinden ve ülkenin sinir uçlarını harekete geçirmek için tahrik edici hamlelerle suyu bulandırdıklarını hepimiz gördük. 

Hiç gereği yokken andımız ve benzeri konularda gündem oluşturmak ve Atatürk üzerinden planlanan olayların Cumhur ittifakını zehirlemek amacıyla tertip edildiğini hepimiz anlamış olduk. Dolayısıyla CUMHUR İTTİFAKI ana hedefleridir. Onu zehirlemek için ellerinden geleni yapmaktan çekinmeyecekler.

Diğer taraftan da Gerçek bir Dava Adamı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Onun bir tarih yürüyüşçüsü olduğunu hepimiz biliyoruz. Ve bu yolda bu imanla yürüdüğü sürece, ittifakın ruhu gereği en kritik zamanlarda ve en kritik müdahalelerle MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bu yolu güçlendirdiğini de çok iyi biliyoruz. 

Bunun içindir ki ülkemizdeki siyasi ideolojilerin ve cepheleşmelerin hiç bir anlamı olmamalı.

Güçlü ve Büyük Türkiye olmanın haricinde tercih edebileceğimiz hiç bir alternatif yok. 

Mesela 7 Haziran seçimlerinde farklı bir proje hayata geçirmek istediler.! 

Neydi Proje? 

Ak partinin tek başına iktidar olmasına engel olunacaktı. HDP ile CHP'nin arasındaki emanet oy ticareti, kolaylaştırılıp, anlaşılır bir hale gelecekti. HDP parlatılıp güçlendirilecekti.

Bu senaryo % 100 dışarıdan getirilmişti. Aydın Doğan'ın da yardımlarıyla Ciddi bir kamuoyu çalışması yapıldı. Başarılı  oldular. Amaçlarına da ulaştılar. Seçim bittikten sonra koalisyonu zorunlu kılacak bir sonuç çıkmıştı.

Daha sonra planın ikinci ayağı, Ak Partiyi CHP'yle koalisyona zorlamak olacaktı. CHP üzerinden hareket edip, yerli ve milli politikaların ana damarı olan siyasi akılları ve ekipleri rehin alacaklardı. Hamdolsun o dönemde her hangi bir koalisyon olmadan seçimler yenilendi ve bu proje de çökmüş oldu. 

Zaten o projede muvaffak olabilseydiler, 15 temmuzda Fetullahçı teröristlerin eli çok daha güçlü olacaktı ve Suriye sınırında, kurulmak istenen terör koridoruna engel olamayacaktık. Yani anlayacağınız bize diz çöktürmek için kurgulanmış sinsi bir plandı. Afrin operasyonu da tam olarak bu konunun pratiğidir. Terörün kalbine saplanan bir hançer gibi tüm planları Alt üst etmişti. Savunmadan taarruza geçtiğimizi tüm dünya görmüş oldu.

CHP artık bir nevi ulusal güvenlik meselesi haline gelmeye başladı. Bir Türkiye partisi olmaktan çıkıp marjinal grupların, çatısı altında toplandıkları illegal bir dernekmiş gibi hareket etmeye başlaması, CHP seçmeninin de gözünden kaçmıyordur umarım.

Cumhur İttifakının içinde yer almayan siyasi gruplar, yarının güçlü Türkiye'sinde söz hakkına ve söylem gücüne sahip olmayacaklar. Bu büyük mücadelede karşı tarafın amaçlarına hizmet eden veya kendi ülkesi aleyhine siyaset yapanlar, sanki daha önce hiç olmamışlar gibi yok olup gidecekler. Ayrıca bu uluslar arası saldırılarda ülkesinin kaybedeceğini düşünüp, karşı tarafın saflarında kendine yer arayışına girip, güç devşirmek için uğraşanlar ''vatana ihanet'' suçlamasıyla karşılaşacaklar. 

Çünkü, ülke çok uluslu bir saldırı altındayken, ulusal güvenliği tehdit eden yaklaşımlar sergileyenlere adı ve şanı ne olursa olsun, şartların zorunlu hale getirdiği yaptırımları uygulamak elzem olacaktır. 

Cumhur ittifakının ruhu bunu gerektirir.

Cumhur ittifakı bir emanettir. Bizim şu anda en büyük kozumuz bu ittifaktır. Bunu zehirlemelerine izin veremeyiz. 

Cumhur ittifakı Bu ülkenin namusudur. Onu kirletmelerine izin veremeyiz. Hayatımız pahasına onu korumak zorundayız.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.