HAVADA, KARADA VE DENİZDE KAYBETTİK

Kuzey Irak’ta Amerikalı askerler tarafından Türk askerinin başına çuval geçirildi…

Uluslar arası sularda Mavi Marmara Gemisi’ni basan İsrailli komandolar, 9 Türk vatandaşını öldürdü…

Ve kısa süre önce Türk Savaş Uçağı, Suriye tarafından düşürüldü…



Karada Türk askerinin başına geçirilen çuval,

Denizde yardım götüren gemiye yapılan saldırı,

Ve havada düşürülen uçağımıza rağmen göstermiş olduğumuz sözde sağduyu göstergesi,

Bana ‘Su akar, Türk bakar’ sözünü hatırlatıyor…



Buradan savaş çığırtkanlığı yapmak, egemen güçlerin oyununa gelmek ve savaşın içinde kendimizi bulmak elbette izlediğimiz yol olmamalıdır. Ama genel olarak karnemize baktığımızda karada, denizde ve havada yaşadığımız tüm krizlerde mağdur ve mağlup olduk…



Masum vatandaşlarımızı kaybettik,

Askerimizin onuruyla oynandı

Ve düşürülen uçağımızla adeta alay edildi.



Sırada hangi ülkenin fiili saldırısına maruz kalıp buna seyirci kalacağız doğrusu merak ediyorum. Sağduyumuzu elden bırakmayacağız gibi sabır taşını kıranlara da en şiddetli ders verilmeli, bunu yapanın yanına kar bırakılmamalıdır.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Şamar oğlanı haline geldik’ sözünü Başbakan gibi bende doğru bulmuyorum ama çerçeveyi genişlettiğimde katılmamak mümkün değil.

Fiili saldırılara maruz kaldığımız bu üç olayda sergilediğimiz tutumu ne yazık ki dış güçler zaaf olarak görüyor. Bu yüzden ordumuzun angajmanı gibi siyasetin de bence angajmanı değişmeli…



Dışarıda bunlar olurken içimizde yaşananlar daha vahim noktalarda…

Başta ihanet içerisinde olan PKK terör örgütü, Türkiye’nin milli bir sorun içinde iken saldırılarını artırması, PKK’nın başkalarının taşeronu olarak hareket ettiğinin apaçık göstergesidir.



Muhalefet, Kuzey Irak’ta askerlerimizin başına geçirilen çuval, Mavi Marmara gemisinde öldürülen vatandaşlarımız ve Suriye konusunda bence iktidar partisi gibi sınıfta kalmıştır. Milli bir meselede ortak çıkmayan ses, doğrusu herkesi şaşırtıyor.

Ortak payda Türkiye iken bu sorun ikili görüşmelerde fotoğraf vermek yerine toplu bir fotoğraf vermek daha akılcı ve doğru olacaktı. Milli meselenin siyasi çıkarı olmaz, olmamalıdır. Mecliste gurubu olan yada olmayan partilerle genel olarak toplanıp dünyaya güçlü bir mesaj verilebilirdi. Oysa düşen uçağımızın ardından bile siyasiler, bunu siyaset malzemesi yapabilme başarısını gösterebildiler.

Siyaset bu kadar da ucuz olmamalıdır…

Saygılarımla…







- - - -

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.