HANEFİ AVCI YANILMADI

Ülkemiz, Dünyada hiçbir Ülkenin çekmediği kadar terörden çekiyor. Şimdi burada harf kalabalığı yapıp örgüt isimlerini saymak istemiyorum ancak en belirsiz olanı ve uçlarının nereye dayandığı uzun çalışmalarla bile tamamını deşifre edip pasifize etmenin çok zor hatta imkansız görüneni Fetö dür. Fetö yü anlamak için Hasan Sabbahın hayatını ve örgütlenme biçimini iyi analiz etmek gerek. Amaç, hedef ve sonuç üçgeninde gerçekleşen bu örgütlenme biçimi örgüt üyelerini, örgüte ve amaçlarına hizmet etmenin bir nevi ibadet olduğu inancını aşılamak ve bu inançla eylem yapmalarını sağlıyordu. Önemli Devlet Adamlarına suikastlar yapıp ve her girişimin sonunda başarıyla ayrılan bu örgütün gücünü hafife alanlar tarih sahnesinde fazla yer alamadılar. Haşhaşılar Devletleşmeyi başardı hem de 200 yıl boyunca ayakta kaldı. Devletleşmek ile Devlet kalmak çok farklıdır. Devlet kalmayı amaç edinselerdi Moğol’un karşısında mutlaka zafer ile dönerlerdi. Moğol istilası bir nevi katliam ya da zulümdü ancak belki de Dünyanın olgunlaşması ve Devletlerin şekillenip yönetim biçiminin değişmesinde mutlaka bir şekilde faydası olmuştur. Bu bilinçsiz bir adım olsa bile iradenin mutlak sahibi bunu şekillendirdi. Bu konuları Tarihçilere bırakmak en doğrusudur biz bugünü konuşalım.

Hanefi AVCI’ya karşı önceleri biraz önyargılı yaklaşıyordum henüz HALİÇTE YAŞAYAN SİMONLAR- DÜN DEVLET BUGÜN CEMAAT. adlı kitabının basımını bitirmiş, tam dağıtım aşamasındayken bir anda bir mahkeme kararıyla tüm yurt genelinde toplama kararı alınmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam 2009 yılıydı bir arkadaşım bir şekilde temin edip bu kitabı bana getirdi ve okumamı sağladı. Benim yıllarca insanları uyarmamın ve bu örgütün gerçek yüzünü haykırmamın bir nevi kitaplaşmış ve daha geniş biçimlerde mahrem bilgilerle doluydu. Mutlaka sizlerde okumuşsunuzdur okumadıysanız kesinlikle tavsiye ediyorum. İnanın bana çok özel ve bilgi dolu bir kitap olduğunu anlayacaksınız.

Burada Hanefi AVCI’nın başarısını veya reklamını yaptığımı düşünmeyin ancak bizim bu günlerde yaşadığımız bu korkunç olaylar ve düne kadar darbe girişimi, cumhurbaşkanımıza suikast girişimi, bugün Rus Büyükelçisinin öldürülmesi kim bilir şimdi yaptıkları korkunç planlar yarın bizleri neyin beklediğini bilemiyoruz. O yüzden her şeyden önce bilinçli ve objektif bakmanın iktiza ettiğini düşünüyorum. Bilinçli bir örgüt bilinçsiz bir halkın üzerinde çok etki bırakır ancak bilinçli bir halk bilinçli bir örgütün tek amacının sadece ve sadece KAOS olduğunu anlaması zor değil. KAOS ortamı önce halkın üzerinde bir baskı oluşturur sonrada idarelerin eleştirilmesine daha sonra düşüncelerinin değişip farklı adaylarla yönetilmek arzusu bilinçaltı dediğimiz irade ve karar mekanizmalarında değişikliğe sebep olur.

Kitapta bir anekdot hep aklımda kalmıştır! Hükümet içinde hükümet gibi: Devleti idare eden bakanlık ve genel müdürlüklere, hatta hükümete alternatif bir yapı kurularak tüm kurumlar yönetilmektedir. Her şey olmasa da hayati konular, önemli tayin ve atamalar, önemli operasyonlar bu yapı tarafından planlanıp uygulanmaktadır. Ayrıca çok ilginç ve ilk okuduğumda gözlerime inanamamış tekrar tekrar satır başlarına gelip heyecanla bir sonraki cümleyi iple çeker gibi çektiğim bu analiz beni gerçekten çok şaşırtmıştı. Ülke cehenneme dönüşür: Bu devletin polisi, askeri, medyası oluşturulmak istenen bu sistem içerisinde çalıştırılamaz, bugün yapıldığı gibi cemaatin hedefleri uğruna hukuksuzluklar, komplo, şantaj ve iftira yöntemleri ile çalıştırılırsa da gelecekte bu ülke herkes için adeta bir cehenneme dönüşür. Sistem kaosa sürükleniyor: Bu anlayış ve yöntem her gün artarak devam edecek. Kısa süre sonra ticari şirket, ortaklık, ihale vs. işlere de bu anlayış ve yöntemlerle yaklaşılmaya başlandığında ülkede her şey çok daha kötüye gidecektir.

İşte bu KAOS’un ilk adımı olduğunu anlamamız için yeterli bir sebeptir. Evet HANEFİ AVCI yanılmadı ve keskin zekasıyla Dürüst ve gerçek bir Devlet adamı olma özelliği ile bunlara karşı ilk başta savaştı ancak tek olduğu için ve gittiği kapılar yüzüne kapandığı için Bakanlar millet vekilleri hatta Devlet Erkanı bile ihtimal vermedi onun söylediklerine sonunda görevden alıp bir kumpas ile hapse attırdılar. Ama o durmadı yinede boş durmak ve bunca şeyden sonra vazgeçmek onun ne şahsiyetine nede inancına uymazdı. Bildiklerini bir kitapla halka anlatmanın yolunu aradı ve başardı. Ona buradan çok teşekkür ederim ve kendisine susması karşılığında vaad edilen makamı ve maddiyatları elinin tersiyle çevirip, şantaj ve tehditler karşısında çizgisini bozmadan yoluna devam ettiği için tarihte mutlaka çok güzel anılacağını bir kahraman gibi yad edileceğini biliyorum. Onun 7-8 yıl önce analiz ettiği bizim bugünlerde yaşadıklarımızın gerçekliğidir. Onu çok kıskandım.

KAOS a hizmet edenler ile etmeyenlerin Dünyasında bizlerde yolumuzu çizgimizi belirlemek zorundayız. Karıncanın Hz. İbrahimi kurtaramayacağını bildiği halde, sırf ‘’hangi tarafta olduğum belli olsun’’ diye sırtında bir damla suyla ateşe koşması gibi safımızı belli etmeliyiz. Kardeşimiz dahi olsa bu zihniyete hizmet eden bizden değildir. Eğer susarsak bu bizim korkaklığımızı ortaya çıkarır. Eğer korkak değilsek susmamalıyız. Bizim başka vatanımız yok o yüzden oyunlarını ve amaçlarını yerle bir etmek için koşulsuz şartsız can siperane Devletimizin yanında olmalıyız. Devletimizin bekası ve Milletimizin selameti için hepimiz topyekun bu yapıyla savaşmalıyız. Dost ve düşman herkes görecek haklı olan kazanacak, biz mutlaka kazanacağız. Vesselam..

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
kerim
kerim - 7 yıl Önce

çok fazla detay olmalı. insanların bilinçlenmesi için özetler yetmez devamını bekliyoruz

Pompaci
Pompaci - 7 yıl Önce

Helal olsun güzel yazi

Şule kayabaşı
Şule kayabaşı - 7 yıl Önce

Hanefi avcinin kitabini tavsiyeniz üzerine alip okudum gerçekten de dediğiniz kadar varmış. özellikle dhkpc üyelerinin paranoyak davranışlari ve hücre sistemiyle örgütlenmesini deşifre etmesi çok ilginç ayrıca ilk görev olan taşrada yasadigiklari çok güzel ve babasina ve ona ulaşan kaçakçı aşiret liderlerine verdiği ayar çok etkili. İyiki okumuşum çok tesekkur ederim.