GÜNEŞLİ HAVALARDAN FIRTINALI HAVALARA

Hisse piyasalarında geçen hafta yaşanan %6 ya yaklaşan yükseliş diğer finansal ürünlerde de kendini hissettirdi. Döviz ve faiz tarafında hisse piyasalarına paralel düşüşler vardı. 

Gerek bilanço dönemine yaklaşmış olmamız gerekse global piyasalarda artan risk iştahı bu olumlu havanın en önemli nedeniydi.Ancak cuma akşamı yaşanan darbe girişimi bir anda ekonomi cephesinde dengeleri değiştirdi.
Akşam saatlerinde tek açık piyasa olan döviz piyasasında TL nin hızla değer kaybettiğini gördük. 2.88 seviyelerinde 3.05’e yükselen dolar kuru bir hayli can sıkıcıydı. 
Darbe girişiminin kısa sürede bertaraf edilmesi ve özellikle ekonomi yönetiminin açıklamaları tansiyonu oldukça düşürmüşe benziyor. Özellikle Mehmet Şimşek’in Pazar günü 560 uluslararası yatırımcının katıldığı telekonferansı oldukça önemliydi. Bu telekonferans sırasında Şimşek yatırımcılarla ekonomide ihtiyaç duyulan yapısal reformlar konusunda hükümetin kararlılığını paylaştı. 
Yaşanan sıkıntının kalıcı bir etki bırakmayacağını ve volatilitenin kısa vadeli olacağını savundu. Bunun yanında TCMB’da tüm parasal tedbirlerin alınacağına dair yazılı bir açıklama yaptı.Bu gelişmeler ışığında hafta sonundaki gelişmelerin etkisinin 2-3 gün belki hafta boyunca hissedileceğini ancak bunun yeni pozisyonlar açısından fırsat yaratabileceğini düşünüyorum. 
Borsa İstanbul’da endeksin 78500-80000 aralığında, USD/TRY nin 2.94-2.96 aralığında dengelenmesini bekliyorum. Bu hafta kredi derecelendirme kuruluşlarının açıklamaları, TCMB nın yarınki faiz kararı (faiz koridorunun üst bandında 50 baz puanlık bir indirim beklentisi hala var) yurt dışı borsalarının seyri gibi gelişmeler yurt içi piyasaların takibinde olmaya devam edecek.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.