banner249

Zeybekci, bu akşam Türkmenistan’a gidiyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Beşinci Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı açılışına katılmak üzere bu akşam Türkmenistan’a gidiyor. Bakan Zeybekci, başta Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov olmak üzere Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcıları Şamuhammet Durdıliyev ve Palvan Taganov ile görüşecek.

Zeybekci, bu akşam Türkmenistan’a gidiyor
banner240

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Beşinci Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı açılışına katılmak ve bazı temas ve görüşmelerde bulunmak üzere 11 Şubat günü Türkmenistan'a resmi bir ziyarette bulunacak. Söz konusu ziyarette, Bakan Zeybekci’ye Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi eşlik edecek. Ekonomi Bakanı Zeybekci, ziyaret kapsamında, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov tarafından kabul edilecek ve Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcıları Şamuhammet Durdıliyev ve Palvan Taganov ile görüşmelerde bulunacak. 


TÜRKMENİSTAN İLE İLİŞKİLERİMİZ 
Türkmenistan’a yönelik ihracatımız 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 32,4 oranında artarak 1,9 milyar dolar, ithalatımız ise yaklaşık yüzde 115,4 oranında artarak 654 milyon dolar olarak olmuştur. Türkmenistan ayrıca Türk müteahhitlerinin en aktif oldukları ülkelerin başında gelmektedir. 

Firmalarımızın bugüne kadar Türkmenistan’da aldıkları 876 projenin toplamı 40,2 milyar dolara ulaşmıştır. Geçtiğimiz Ağustos ayında Sayın Başbakanımızın ziyareti esnasında temeli atılan Türkmenbaşı Limanı projesi başta olmak üzere Türk firmalarınca yapımı devam eden ve tamamlanan Olimpiyat Kompleksi, Aşkabat Havaalanı Projesi, yüksek kalitede otoyollar, enerji santralleri ve enerji nakil hatları ile Aşkabat’ın çehresini değiştiren idari binalar tüm dünyanın dikkatini çekmekte ve Türk müteahhitlik sektörünün başarısını göstermektedir. 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Türkmenistan'a yapacakları bu ilk ziyaretin Türkiye-Türkmenistan arasındaki mevcut işbirliğini ileriye taşımakta önemli bir rol oynayacağı öngörülüyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER