banner249

Zeki Müren Sanat Müzesini, 53 bin kişi ziyaret etti

hayatının son yıllarını bodrum'da geçiren ünlü sanatçı zeki müren'in 2000 yılında müze olan evini, 2012 yılında 53 bin 420 kişi ziyaret etti.

Zeki Müren Sanat Müzesini, 53 bin kişi ziyaret etti
banner240
İlçe merkezindeki müzede Zeki Müren;in eşyaları, sahne kostümlerini, kendi yaptığı tablolar, aldığı ödüller ve yaşamına dair çeşitli eşyalar sergileniyor. Müzenin bahçesinde bulunan sanatçının dev heykeli ve klasik otomobiline de ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor.

Bodrum Zeki Müren Sanat Müzesinde görevli Eda Dıngıl, müzeyi bu sene 53 bin 420 kişinin ziyaret ettiğini bildirdi. Dıngıl, müzeyi genel olarak yerli turistin ziyaret ettiğine işaret ederek, ziyaretçi sayısının yerli ziyaretçilerden oluştuğunu kaydetti.

Zeki Müren Sanat Müzesi;nin Muğla;da en çok ziyaretçi sayısına sahip müze olduğunu ifade eden Dıngıl, şöyle konuştu, ;;Duyduğumuz kadarıyla Muğla;nın en fazla ziyaretçi alan müzesi olarak biliyoruz. Ziyaretçi sayımızda sıkıntı yok. Yerli ziyaretçiye yönelik olduğumuz için, Ramazan ayında genelde artıyor. Gelen ziyaretçiler müzeyi çocuklarına tanıtıyor. Buraya her yaştan kişiler gelip geziyor;; dedi.

Müzeyi gezen ziyaretçilerin en çok Müren;in müzikleri, yaptığı tablolar ve kıyafetlerine ilgi gösterdiğini anlatan Dıngıl, ;;Kıyafetlerinin tasarımlarını kendisi yaptığı için en çok ilgi onlar çekiyor. Müze duvarlarında Zeki Müren;in yaptığı tablolar var. Öğrencilik yıllarında yaptığı tablolar var, onları merak ediyorlar. Saatlerce müzemizde kalarak Zeki Müren;in müziğini dinleyen kişiler oluyor;; diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER