banner249

Zabıtadan dilenci operasyonu

denizli belediyesi zabıta müdürlüğü dilencilere göz açtırmıyor. rutin kontrollerini sürdüren zabıta geçtiğimiz hafta yaptığı operasyonlarda şehir dışından gelen 55 dilenciyi yakaladı. denizli’nin işle

Zabıtadan dilenci operasyonu
banner240
Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü dilencilere göz açtırmıyor. Rutin kontrollerini sürdüren zabıta geçtiğimiz hafta yaptığı operasyonlarda şehir dışından gelen 55 dilenciyi yakaladı. Denizli’nin işlek cadde ve sokaklarında, cami önlerinde, yaya kaldırımlarında vatandaşların duygularını istismar ederek yardım isteyen dilencilere geçit vermeyen zabıta ekipleri yakalanan dilenciler hakkında resmi işlem başlattı. Şehir dışından geldikleri belirlenen dilenciler daha sonra memleketlerine gönderildi.

Vatandaşları dilencilere yardım etmemeleri konusunda uyaran ve zabıta ekiplerine yardım edilmesini isteyen Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut, “Dilencilere yönelik operasyonlarımız yıl boyunca sürüyor. Özellikle sivil ekiplerimiz etkin bir mücadele içinde. Kabahatler Kanunu gereğince 15 yaşından küçüklere herhangi bir yaptırım uygulama imkanımız olmadığından yasal mevzuat çerçevesinde bu kişileri Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’ne teslim ediyoruz. Bunun dışında ki kişilere ise 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33. maddesine göre 58 lira para cezası veriyoruz. Ayrıca dilenerek topladıkları gelire el konularak Encümen kararı vasıtasıyla bu gelir kamuya aktarılıyor. Halkımızın manevi duygularını sömüren ve geneli şehir dışından gelen dilencilere karşı yasalar doğrultusunda mücadelemiz devam edecek. Vatandaşlarımızın bu tür insanlara itibar etmemelerini ve 153 ve 155 numaralı telefonları arayarak ihbarda bulunmalarını rica ediyoruz. Özellikle şehir dışından gelen bu tür insanlar dilenmeyi kendilerine meslek seçmişler. Halkımız böyle kendini acındırarak yardım para toplamaya çalışan fırsatçılara asla taviz vermemelidir” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER