banner249

YÖKÜN ALİ DEMİR KARARI

YÖKÜN ALİ DEMİR KARARI
banner240

10 Dakikada Dişlerini Beyazlattı!
YÖK Genel Kurulu, ÖSYM Başkanı Ali Demir ve bazı ÖSYM çalışanları hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca istenen soruşturma izniyle ilgili olarak, Cezai sorumluluk şartları oluşmadığından men-i muhakemesi ile disiplin soruşturması açılması yönündeki taleplerin oy çokluğuyla reddine karar verdi.

Alınan bilgiye göre, YÖK Üyesi Prof. Dr. Yavuz Atar başkanlığındaki 3 kişilik ön inceleme komisyonu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Ygsdeki şifre iddialarıyla ilgili olarak ÖSYM Başkanı Demir ve bazı ÖSYM çalışanları hakkında soruşturma izni verilmesine ilişkin taleple ilgili ön inceleme raporu hazırladı.

92 sayfalık raporun ekleriyle birlikte 384 sayfayı bulduğu ve ÖSYM Başkanı dahil 15 kişinin ifadelerinin yer aldığı öğrenildi. Raporda, incelemeler ve alınan ifadeler neticesinde adli suç unsuruna rastlanmadığı, ancak idari kusurdan dolayı disiplin işlemi uygulanması gerektiği öngörüldü.

Bu arada, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcanın öğle saatlerinde YÖK Genel Kurulunda ele alınan bu konuya ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER