banner249

Yapılandırma uzatıldı!

Bakanlar Kurulu kararıyla yapılandırma başvuru sürelerinin ilk ödeme taksitleri bir ay uzatıldı.

Yapılandırma uzatıldı!
banner240

Uşak Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Kurumumuza ait prim borçlarına ilişkin 10/9/2014 tarihli ve 6552 sayılı Kanunun 81 inci maddesiyle 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa eklenen geçici 60 ıncı maddede yer alan başvuru süresi ile ilk taksit ödeme süresi, anılan maddenin birinci fıkrasının (d) bendi hükümlerine ilişkin süreler hariç olmak üzere, 30/11/2014 tarihli ve 29191 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 24/11/2014 tarihli 2014/7016 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca; aynı maddede belirtilen sürelerin bitiminden itibaren bir ay uzatılmıştır. 


Söz konusu Bakanlar Kurulu kararı uyarınca borçların yapılandırılmasına ilişkin olarak sadece başvuru süresi ile ilk taksit ödeme süresi bir ay uzatılmakta, bu bağlamda, yapılandırma başvuru süresi 2/2/2015 tarihinde; ilk taksit ödeme süresi ise 2/3/2015 tarihinde sona ermektedir. İkişer aylık dönemler halinde ödenmesi söz konusu olan taksit sürelerinin ödenmesine ilişkin olarak son ödeme tarihlerinde bir değişiklik bulunmamaktadır. 

Yine söz konusu Kanun ile ilişkin olarak Sosyal Güvenlik Kurumu prim alacakları yeniden yapılandırarak, prim borcundan dolayı emekli olamayan kendi nam ve hesabına çalışan esnaf, sanatkâr ve çiftçilere her hangi bir teminat göstermeden kredi kullanmak suretiyle emekli olma ve sağlık hizmetlerinden yararlanma imkânı sağlanması için Türkiye Halk Bankası arasında kredi işbirliği protokolü imzalanmıştır. 

İmzalanan protokol gereğince Kurumumuza borcu olan sigortalılarımıza masrafsız (hayat sigortası ve yasal yükümlülükler hariç), 36 aya kadar vade seçenekleri ve aylık 0.97 faiz oranıyla kredi imkânı sağlanmıştır. Kullanılan kredi nedeniyle sigortalılarımızdan hiçbir ad altında dosya masrafı alınmamaktadır. Bu imkândan yararlanmak isteyen sigortalılarımız en geç 02.02.2015 tarihine kadar Kurumumuza müracaat ederek , alacakları prim borcunu ödemesi halinde emekli olabileceklerine ilişkin yazı ile birlikte Türkiye Halk Bankası şubelerine müracaat etmeleri, s gerekecektir.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER