banner249

Yakalanmasalardı ülkeyi kana bulayacaklardı

Muğla polisi tarafından Menteşe ilçesinde yapılan operasyonda yakalanan 3 kişinin terör örgütü YDG-H üyesi olduğu ortaya çıktı. Operasyonda 13,5 kilo patlayıcıyla yakalanan zanlılar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Yakalanmasalardı ülkeyi kana bulayacaklardı
banner240

Edinilen bilgiye göre, terör örgütü PKK’ya yönelik yapılan istihbarı çalışmalarda, yüklü miktarda patlayıcının Muğla’ya getirildiği bilgisine ulaşıldı. Bu bilgi üzerine harekete geçen ekipler patlayıcının saklandığı bölgeyi belirleyerek 11 ay boyunca takipte kaldı. 


Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde bir otomobilin bölgeye gelmesinin ardından ekipler operasyon için düğmeye bastı. Muğla Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekat ve Terörle Mücadele ekiplerinin de katıldığı operasyonda 3 zanlının içinde bulunduğu otomobil durduruldu. Durdurulan araçta bulunan zanlılar polis tarafından kısa sürede gözaltına alındı. 

13,5 KİLO PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ 
Durdurulan otomobilde yapılan aramada 13,5 kilo patlayıcı ve patlayıcıya ait düzenekler ele geçirildi. Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan zanlılar güvenlik önlemleri altında sabah saatlerinde mahkemeye sevk edildiler. Terör örgütü YDG-H üyesi olduğu belirlenen 3 zanlı ilk olarak Cumhuriyet Savcısı’na ifade verdiler. Yaklaşık 5 saat süren ifade işlemlerinin ardından zanlılar tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildiler. 

Hakim karşısına çıkarılan zanlılar yasa dışı örgüt üyesi olmak ve eylem yapmaya teşebbüs suçlarından tutuklanarak ceza evine gönderildiler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER