banner249

Vali O’nu arıyor

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, konaklayacak yeri olmadığı gerekçesiyle otogarda sabahladığını ileri sürülen 80 yaşındaki şahsı tüm aramalara rağmen bulamadıklarını söyledi.

Vali O’nu arıyor
banner240

Kütahya'da evsizlerin kalabileceği bir otel tutulduğunu dile getiren Yılmaz, "Önceki akşam internetten gördüm, ama hangi ajanstan geçti bilmiyorum. Şehirlerarası terminalde 80 yaşında bir vatandaşımızın geceleri orada konakladığını yazmış. Haberi okudum ve arkadaşlarıma hemen gidin bakın dedim. O saatte kimse yoktu. Belki bir gece önce olmuş olabilir. 


Benim talimatım şuydu, ben onuda söyleyeyim. Bugün itibariyle dışarıda kalan her bir vatandaşın konaklayabileceği otelimizi tespit ettik. Mart ayı sonuna kadar yani kış sonuna kadar dışarıda bimekan vatandaşımızın kalmasına gönlümüz razı değil. Otelde ikamet ettiriyoruz. Her türlü gider ve ihtiyaçlarını karşılayıp normal günlük yaşantısını devam ettiriyoruz. Bunu şu açıdan söyledim onun mesuliyeti bana aittir. Eğer bu soğukta dışarıda bir vatandaş aç kalmışsa, eğer bu soğukta bir vatandaşımız, geçen gördünüz çöp bidonu içerisinde yatabiliyorsa bunun mesuliyeti bize aittir. Bunları bulmamız ve bununla ilgili tedbir almamız lazım. 

Bu açıdan baktığımız zaman bu hepimizin beraber üzerine düşen bir görevdir. Tek başıma benim görme şansım yok. Ama diğer yerlerde bizim ilgili arkadaşımızın da göremediği durumlar olabilir. Hep beraber paylaşılması lazım, bir şey varsa öncelikle bunun yapılması gereken işlemlerin mesuliyeti biz aittir" ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER