banner249

Vali Kıraç, “Şirince, kıyamete hazır”

izmir valisi cahit kıraç, maya takvimine dayanan ''kıyamet inanışı''nın yarattığı ilgi ve merakla 21 aralık'ta 15-20 bin kişinin selçuk ilçesine bağlı Åžirince köyünü ziyaret edebileceğini ve hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Vali Kıraç, “Şirince, kıyamete hazır”
banner240
Kıraç, 21 Aralık;ta sona eren bir Maya takvimine dayanan ;;bu tarihte kıyametin kopacağı ve yeryüzünde bundan Şirince;nin de aralarında bulunduğu iki köyde bulunanların etkilenmeyeceği;; yönündeki inanışı ;;magazinsel bir olay;; olarak değerlendirdi.

Kimsenin ;;kıyamet kopacağı gibi bir endişesi olmaması gerektiğini;; ifade eden Kıraç, ;;Niye kıyamet kopsun- Ben kıyametin kopmasını istemiyorum. Kimse de bunu istemesin. Daha insanların yapacak çok şeyi var. Biz güzel bir yerde yaşıyoruz. Daha önümüzde güzel günler var;; ifadelerini kullandı.

Vali Kıraç, Türkiye;nin dünyanın en önemli 5 turizm ülkesinden birisi olma hedefinin bulunduğunu, bu hedef kapsamında, 21 Aralık;ı da ;;İzmir;i ve Şirince;yi tanıtma fırsatı;; olarak gördüklerini dile getirerek, şunları kaydetti, ;;Yaptığımız çalışma ve durum değerlendirmesinden çıkan sonuç, Şirince;de yüzde 100 doluluk oranlarına hemen hemen ulaşıldığı yönünde. Günübirlik ziyaretçiler de olacaktır. Bizim tahminiz o gün Şirince;ye 15-20 bin kişi gelebilir. Ek tedbirler aldık. Asayiş hizmetlerine ağırlık vereceğiz. Hem jandarma hem polis takviyesi yaptık. Sağlık açısından bir seyyar hastane kuruyoruz ve sağlık personeli, ambulans takviyesi yapıyoruz. En büyük ihtiyaç taşıma olacak. Günübirlikçiler için Selçuk;ta 7 otopark alanı belirledik. Orada küçük araçları bekletip ziyaretçileri toplu taşımayla köye ulaştıracağız. Tuvalet ve lavabo ihtiyaçlarının karşılanması konusunda da çalışma yapıyoruz.;;

Yoğun ilginin kötüye kullanılmamasına yönelik de çalışmalarının olacağını ifade edene Kıraç, Kültür ve Turizm, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ve Sağlık il müdürlükleri ekiplerinin de o gün köyde hijyen ve fahiş fiyat denetimi yapacağını söyledi.

;;HAVA YAĞIŞLI TEDBİRLİ OLUN;;
Vali Kıraç, 21 Aralık tarihindeki beklenen meteorolojik koşullar hakkında da bilgi vererek, ;;O gün hava yağışlı olacak. Bunu da insanların bilgisine sunuyoruz;; dedi.
;;O gün Şirince;ye gidip gitmeyeceği;; yönündeki soruya da yanıt veren Kıraç, 21 Aralık;ta İzmir merkezde olacağını belirterek, ;;Ben gitmeyi düşünmüyorum, İzmir;deyim. Oraya gitmemi gerektirecek şartlar olursa değerlendiririm;; ifadesini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER