banner249

Vali Demir, “Şehrin en büyük sorunu çalıştırılacak işçi bulamıyor”

denizli valisi abdülkadir demir, denizli'nin büyük bir gelişme içerisinde bulunduğunu belirterek, ''Åžu anda şehrin önünde en önemli problem çalıştırılacak iş gücü. Åžehirde çalıştırılacak iş gücü bulamıyoruz'' dedi.

Vali Demir, “Şehrin en büyük sorunu çalıştırılacak işçi bulamıyor”
banner240
Demir, Denizli;de faaliyete geçmeyen organize sanayi bölgelerinin, bir an önce faaliyete geçmesi için girişimlerde bulunduklarını kaydederek, imzalanan protokolle Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi;nde ilk yatırımcının başlandığını ifade etti.

Bölgeye ikinci bir yatırımcının geleceğini dile getiren Demir, şöyle konuştu, ;;Hiç tahmin edilemeyecek büyüklükte bir yer istedi. Biz de şaşırdık yani o kadar büyük bir yer isteyince. Enerji sektöründe yatırım yapacak. Onunla birlikte en az 100 milyon liralık bir yatırım yapılacak. Bu şu demektir Çardak Organize Sanayi Bölgesi, biri madencilik, diğeri enerji sektöründe yapılacak yatırımlarla faal duruma geçecek. Her ikisi de öncelikli yatırımlar olarak ikinci bölge teşvikinden de yararlanacak. Bir de organize bölge olduğu için 6. bölge teşviki ki, Hakkari;de yatırım yapsaydı bu kadar teşvik alacaktı. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde en önemli şey, şehrin organize sanayi bölgesi sayısını artırmak ve organize sanayi bölgesi sayısını 4 veya 5;e çıkarmak. Bu çok önemli. Bunlar neyi getirecek- Hem yeni sektörler gelecek, hem de burada toplu bir gelişme, müthiş bir moral verecek.;;

En son açılan kimya sektöründeki tesisin Denizli;de var olan sektöre hammadde de sağlayacağına dikkat çeken Demir, ;;Zaten Denizli;de hazır kimya ile ilgili çok önemli tesisler var. Ve bu tesisler kullandıkları maddeyi, hammaddeyi veya ara mamulü yurt dışından ithal ediyorlardı. Ama bu tesisin burada açılmasıyla, sektördeki diğer firmaların hammaddesini veya ara mamul maddesini burada imal edecek. Dolayısıyla ithal edilmeyecek. Artık Denizli;de yapılan yeni yatırımlarla sektörler birbirini tetikleyecek;; dedi.

;;ARTIK FİRMALAR, BİRBİRLERİNDEN ELEMAN TRANSFER EDER HALE GELDİ;;
Denizli sanayisinin büyüklüğünün gözden kaçtığının altını çizen Demir, ;;İlk 500;e giren firma sayımız değişmedi, geçen yıldaki gibi Denizli;den 12 firma girdi ama özel sektör sıralamasında bir şirket 19. sıraya geldi. Düşünün ki bu kadar Türkiye;de büyük şirketler var, bunların içerisinde 19. sırada. Bu değerler bizim için çok önemli. 12 firmanın ikisi tekstil, diğerleri farklı sektörlerden. Tabii Denizli;de inanılmaz bir çeşitlenme var. Biz, bir anda geometrik ortalamalarla çok hızlı büyüyebileceğiz. Dolayısıyla şu anda şehrin önünde en önemli problem çalıştırılacak iş gücü. Şehirde çalıştırılacak iş gücü bulamıyoruz. En büyük sıkıntımız çalıştıracak kalifiye eleman bulamamak. Artık firmalar, birbirlerinden eleman transfer eder hale geldi;; diye konuştu

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER