banner249

Üreticiden kırmızı tehdit

turgutlu ziraat odası başkanı abdullah Åženol, domates fiyatlarında bir düzelme olmaması halinde ürünü tarlada çürümeye bırakacaklarını söyledi.

Üreticiden kırmızı tehdit
banner240
Şenol, son yıllarda mazot, gübre ve diğer girdi maliyetlerinin değiştiğini ancak domates fiyatının hiç değişmediğini belirterek, domateste bu yıl fiyatların maliyetlerin altına gerilediğini savundu.

Turgutlu ve çevresinde yaklaşık 10-15 bin dekar alanda üretimi yapılan domatesin hasadına başlandığını ancak üreticilerin fiyat şoku yaşadığını dile getiren Şenol şöyle konuştu, ;;Fiyatların düşmesinin başlıca sebepleri salça fabrikalarının sezon açılışlarını geç yapmalarıdır. Bizler üreticiler olarak salça fabrikaları ile aynı sektörde insanlarız. Bu yıl fabrikaların sezonu geç açması ve çoğalan ürün nedeniyle fiyatlar maliyetlerin altına kadar düşürülmüştür. Bazı yıllarda arz talep dengesi kurulduğu zaman fiyatlar üreticilerimiz tatmin etmekteydi. Ancak bu yıl bu fiyatları bulamayan çiftçilerimiz şuan hüsran yaşamaktadır. Çiftçiyle 17-19 kuruşa sözleşme yapan bazı fabrikalar sözleşmeye uymayarak ürün ekimi yaptırdıkları çiftçilerimizden 13 kuruşa ürün almaya çalışmaları çiftçilerimizi üzmektedir. Bu yıl çok kaliteli ürünün olduğu bir yıldır. Domates fiyatları düzelmezse ürünümüzü tarlada çürümeye bırakacağız.;;

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER