banner249

Ula’da deprem

ula ilçesinde meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremin yaşandığı karaböğürtlen köyünde vatandaşların büyük bölümünün deprem sırasında bir cenaze töreninde olduğu bildirildi.

Ula’da deprem
banner240
Karaböğürtlen Köyü Muhtarı Gürkan Bozoğlu, depremin yaşandığı sırada köylülerin büyük bölümünün trafik kazasında yaşamını yitiren bir vatandaşın cenaze töreninde olduğunu söyledi. Köyde yaptıkları incelemede herhangi maddi hasar, can kaybı ve yaralanmaya rastlanmadığını belirten Bozoğlu, ;;Özellikle, kerpiç evlerin olduğu mevkilere de baktık. Onlarda da hasar yok. Köy sakinleri kısa süreli panik yaşadı;; dedi.

Bozoğlu, deprem sonrasında tedbir amaçlı köydeki ilköğretim okulu öğrencilerinin okula girmesine izin vermediklerini de söyledi. Gürkan Bozoğlu, ;;Öğrencileri öğle saatlerine kadar okul dışında beklettik. Başka bir deprem yaşanmayınca, çocukları sınıflarına aldık derslerine devam ediyorlar;; diye konuştu.

Köy sakinlerinden Mehmet Balcı, deprem sırasında köy kahvesinde olduklarını anlatarak, ;;Bir anda sallanmaya başladık. Köyde herhangi bir can kaybı ve maddi hasar olmaması sevindirici;; dedi.
Bu arada, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü;nden alınan bilgiye göre, saat 11.04;te Muğla;nın Köyceğiz ilçesi Balcılar köyünde 2.3, saat 11.45;te ise merkez üssü Muğla;nın Çaybükü köyü olan 2,4 büyüklüğünde iki deprem daha kaydedildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER