banner249

“Üç parti katı tutum sergiledi”

ittifak görüşmeleriyle ilgili olarak diğer partilerin çatının kendi bünyesinde olmasına ilişkin çeşitli gerekçeler ileri sürdüklerini belirten sevil &cced

“Üç parti katı tutum sergiledi”
banner240

İttifak görüşmeleriyle ilgili olarak diğer partilerin çatının kendi bünyesinde olmasına ilişkin çeşitli gerekçeler ileri sürdüklerini belirten Sevil Çetin, "Daha görüşmelerin başlangıcında Büyük Birlik Partisi sırf bu gerekçeyle müzakerelerden çekilmiş, Saadet Partisi ile Demokrat Parti;nin de çatı konusundaki ısrarcı tavırları yüzünden, milletimizin özlemini duyduğu ve aynı zamanda merhum Erbakan;ın vasiyeti olan seçim ittifakı konusunda maalesef bir uzlaşma sağlanamamıştır. Türkiye Partisi ittifak müzakerelerinin her safhasında, ittifakın oluşumuna zarar verecek her türlü davranıştan ve açıklamadan özenle kaçınmıştır. Gelinen noktada partimiz, 12 Haziran;dan sonra meydana gelebilecek bir siyasi kaosun sorumluluğuna ortak olmamak amacıyla ve mevcut anti-demokratik seçim kanununun öngördüğü seçim barajını da dikkate alarak genel seçimlere katılmama kararı vermiş bulunmaktadır" dedi.

TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener;in ülkeye ve millete hizmetlerine devam amacıyla Sivas;tan bağımsız aday olduğunu belirten Çetin, "Aziz milletimizin ve Sivas halkının sağduyusuna inancımız ve güvenimiz tamdır. Türkiye Partisi bundan sonra da ülkemizin ve milletimizin emrinde ve hizmetinde bulunmaya devam edecektir. 12 Haziran;da yapılacak olan seçimin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini dileriz" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER