banner249

Türkleri yere göğe sığdıramadı

İspanya’nın Barselona kentinden bisikletiyle dünya turu için yola çıkan 32 yaşındaki Jordi Romo, Türklerin sıcakkanlı ve sevgi dolu olduğunu söyledi.

Türkleri yere göğe sığdıramadı
banner240

İspanya’nın Barselona kentinden bisikletiyle dünya turu için yola çıkan 32 yaşındaki Jordi Romo Urla’yı ziyaret etti. Romo’yu Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu makamın da kabul etti. 


Urla ziyaretinde Romo’ya İzmir Bisiklet Derneği üyeleri Burçin Bakaçhan ve İsmail Atıldan ile Urla’da bisiklet sporuyla uğraşan öğretmene Mervan Kızıl ve öğrencileri Selinay Bağcı, Berkay Aydın ve İrem Kurul da eşlik etti.

 Asıl mesleği grafikerlik olan ancak 3 buçuk ay önce mesleğine ara vererek bisikletiyle dünya turuna çıkmaya karar veren İspanyol Jordi Romo, dünya turu kapsamında İzmir’e sonrasında da Urla’ya geldi. 3 buçuk ayda 8 bin kilometre yol yapan Romo, Urla’da Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti. 

Bir haftadır Türkiye’de olduğunu ve 4-5 gün sonra İran’a doğru yola çıkacağını dile getiren Jordi Romo, Belediye Başkanı ve Urlalıların sıcak ilgisinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek “Türk insanı çok sıcakkanlı ve sevgi dolu. Bir haftadır Türkiye’deyim ve Avrupa’nın tamamında görmediğim ilgi ve sevgiyi burada gördüm. Urla’yı ziyaret etmekten ve Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu ile tanışmaktan da çok mutlu oldum” dedi. 

Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Romo’yu maceralı ve zorlu yolculuğunda ilçelerinde konuk etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek Urla’da bisiklet sporunun teşvik etmek için çalışmalara başladıklarını ve en kısa zamanda bu çalışmaları hayata geçireceklerini dile getirdi. 

Karaosmanoğlu, Romo’ya yolculuğunda başarılar diledi. Jordi Romo, Urla’da kısa bir çevre turu yaparak ilçeden ayrıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER