banner249

Türkiye’nin problemi muhalefet!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin en büyük probleminin, iktidar ümidi olmayan muhalefet problemi olduğunu söyledi.

Türkiye’nin problemi muhalefet!
banner240

Zeybekci, 17 Aralık operasyonuyla ilgili de, “Hançeri saplayanları, bunu planlayanları, kurgulayanları ve en sonunda hançer sokmasıyla öldürecekleri adamın mirasına konmayı planlayanları iyi tespit etmeliyiz. Türkiye olarak bunu kaçıncı defa yaşıyoruz. 1960’tan itibaren, hatta İttihat ve Terakki’den itibaren, bütün o geçmişten itibaren bakacak olursanız, bugüne kadar hep aynı yerden vurulduk, aynı enstrümanlar kullanıldı” dedi. 


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan ‘Neler Oluyor’ programına konuk oldu. Program sunucusu TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar, İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol ve Türkiye Gazetesi Temsilci Yardımcısı Ercan Gürses’in sorularını cevaplayan Zeybekci, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Türkiye’nin en büyük probleminin, iktidar ümidi olmayan muhalefet problemi olduğunu vurgulayan Zeybekci, “Türkiye’de eğer muhalefete iktidar olabilme ümidi vermezseniz, muhalefet iktidar olma ışığını görmezse, şuanda yaşadığımız problemleri yaşamaya hep devam ederiz. Yüzde 51, 55 aralığında bir oyla iktidara gelen iktidarın arkasındaki muhalefeti yüzde 40, 45 aralığına koyup da, ‘Şimdi yapamadım ama bir dahaki seçimlerde iktidar olacağım’ ümidini vermediğiniz zaman bu sorunlar devam edecek. Çünkü onun beklentisi başka. O, antidemokratik yollarla, hukuk dışı yollarla iktidarların düşürülmesi beklentisi içinde. Bizim muhalefetten beklentimiz başka. Önce, olması gereken bir muhalefeti ortaya çıkaralım, sonra onlardan normal refleksler bekleyelim” şeklinde konuştu. 

“HANÇERİ SAPLAYANLARI İYİ TESPİT ETMELİYİZ” 
Bakan Zeybekçi, Türkiye’de yıllardan beri aynı oyunların oynandığını söyledi. Paralel yapı tarafından hançerlendiklerini kaydeden Zeybekci, “Bizim dinimiz, ‘Bütün Müslümanlar kardeştir’ diyor. Yunus’un dediği gibi, ‘Biz gönüller yapmaya geldik’ mantığı ile iyi niyetli bir şekilde bazı alanların içinde bulunan ve bu alanların içinde aktif rol alan samimi kardeşlerimizi ayırarak, onları ürkütmeden ama hançeri saplayanları, bunu planlayanları, kurgulayanları ve en sonunda hançer sokmasıyla öldürecekleri adamın mirasına konmayı planlayanları iyi tespit etmeliyiz. 

Türkiye olarak bunu kaçıncı defa yaşıyoruz. 1960’tan itibaren, hatta İttihat ve Terakki’den itibaren, bütün o geçmişten itibaren bakacak olursanız, bugüne kadar hep aynı yerden vurulduk, aynı enstrümanlar kullanıldı. Bunların bir daha olmasını engelleyici çözümler bulmak lazım. Biz bunların çözümlerini bulduk, tespit ettik diyelim. Ama bu sistem bunları bir daha üretir. Sistem, kendi içinde muhalefete iktidar ümidi vermediği sürece, bunu bir daha üretir” diye konuştu. 

“GÖZLERİMİZE, KULAKLARIMIZA, KALBİMİZE İNANAMADIK” 
Türkiye üzerinde oyun oynayan gurupların varlığını bildiklerini ama belli bir süre inanmakta güçlük çektiklerini ifade eden Zeybekci, şöyle konuştu: “Biz AK Parti olarak demokrasi ve hukuk sistemlerinin karşısında kimlerin olduğunu biliyorduk. Bunları sayabiliyorduk. Belki biz son 2-3 yıldır görmek istemedik, inanmak istemedik, gözlerimize, kulaklarımıza, kalbimize inanamadık. 

Belki bu süreçten dolayı biraz uzattık meseleyi. Bunlar hep vardı. Şekli, şemaili, adı, grubu, mensubiyeti farklıydı ama vardı bunlar. Hele hele o zayıf hükümetler zamanında ortalık darmadağındı. Bu ülkeye, İMF’nin bir memuru geldiği zaman, bütün bakanlar, başbakan hizaya geçmiyor muydu? Dünya Bankası, bu ülkeye özel ekonomi bakanı göndermedi mi? Onların olduğu bütün bu dönemlerde, Türkiye’nin sırları da yoktu, kendine ait özel bir politikası da yoktu. Biz ne zaman ki güçlenmeye başladık, ortalık rahatsızlandı, kimlik değiştirdi. Bu kimlik değiştirme sürecinde fark edemedik. Şimdi fark ettiğimiz zaman da, ne pahasına olursa olsun reflekslerimiz değişmeyecektir.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER