banner249

Türkiye’nin ilk tema parkı Nisan’da açılıyor

Roma Dönemi konseptiyle hizmet verecek olan ve inşaatı devam eden Türkiye’nin ilk tema parkı "Cittantica Ephesus Park" Nisan ayında İzmir Selçuk’ta hizmete açılacak.

Türkiye’nin ilk tema parkı Nisan’da açılıyor
banner240

Park, antik çağın otantik ruhuna hayat verecek ve konuklarına binlerce yıl önceki gündelik yaşamı yaşatma fırsatı sunacak. Tema park konseptiyle Nisan ayında açılması hedeflenen 6 bin 500 metrekare kapalı alanı bulunan Bilintur ve Tura Turizm'in ortak çalışması olan ve Bi-tu Turizm tarafından inşa edilen tesis Selçuk girişinde yer alıyor. 


Cittantica’nın İşletme Direktörü Celal Coşkun, "Kompleks içinde yer alan Artemis adındaki çok amaçlı salonumuzda grup yemekleri, düğünler, konserler ve benzeri sosyal etkinlikleri düzenleyebileceğiz. Cittantica Ephesus Park bu özelliği ile bile sadece Selçuk’un değil tüm bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte olacak. Bölgedeki turizmciler olarak bunu söylüyorum; biz gelirimizi artırmak için hem daha üst gelir düzeyindeki turistleri çekmeliyiz, hem de tekil ziyaretçileri (bağımsız gezen turistler) kazanmalıyız. Turizmin dinamiklerini görebilmeliyiz. Görmediğimiz sürece zamanın içinde yok olup gideriz. Bu parkı bir turizm inovasyonu olarak görüyoruz" dedi. Coşkun, bölgede farklı çekim ögelerine ihtiyaç olduğunu, Cittantica Ephesus Park'ın da bu ihtiyacı kısmen karşılayacağını, ancak farklı çekim merkezlerine hala ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Coşkun, "Turizm diğer sektörlere benzemez. Turizmde fiyat kırmanın kendi ayağınıza kurşun sıkmadan farkı yok. Dolayısıyla farklı olmak zorundasınız. Farkı kaliteyle, sunumla yaratmak zorundasınız. Kaliteyle var olmaya çalışmalısınız. Bunları yaptığınız sürece ayakta kalırsınız" diye konuştu. 

100'DEN FAZLA KİŞİYE İSTİHDAM 
Bölge turizmi içinde Selçuk’un çok özel bir yeri olduğunu hatırlatan Coşkun, "Bölge turizmini bir yüzüğe benzetirsek Efes ve Meryem Ana bu yüzüğün üstündeki pırlantalardır. Bu değerleri turizm ürünlerimizle beslemeliyiz. Turizm diğer sektörlere benzemez. Turizmde sadece fiyat kırarak rekabet edilemez. Bir fark ortaya koymak zorundasınız, sunumunuzu iyileştirmek zorundasınız. Kaliteyle var olmaya çalışmalısınız. Bunları yaptığınız sürece ayakta kalırsınız" ifadesinde bulundu. 

Tesiste çalışacak olan personelin tamamının ilçe vatandaşlarından oluşacağı ve sadece sezonda değil bütün yıl aktif olacak olan tesiste 110 kişiye istihdam sağlanacağını belirten Coşkun, bu anlamda yabancı dil bilen, satış yeteneği olan, turizm kariyeri yapmak isteyen, vizyonu açık Selçuklu gençleri istihdam etmek istediklerini duyurdu. 

TEMA PARK
Tema parkın içinde ayrıca kervansaray mantığıyla bir alan oluşturacaklarını belirten Coşkun, bu alanda pazar yerinin oluşturulacağını, bölgenin özelliklerini taşıyan ve buraya özgü hediyelik eşya üreten kişilerle çalışmak istediklerini duyurdu. Coşkun, şunları kaydetti: "Pazaryeri gibi düşünebileceğiniz bu alanda hediyelik eşya niteliğinde üretim yapan esnaf ve zanaatkarın bu temada yer almasını istiyoruz. O yüzden buradan Selçuklu girişimcilere bir çağrıda bulunmak istiyorum. 

Sabun, keçe, cam vs. eşya niteliğinde üretim yapan esnaf ve zanaatkarlara da kapımız açık. Burada kira bile ödemeden ürünlerini satabilirler. İşlerinin show kısmına ve sunumuna ağırlık vererek bu tema parkta yer bulabilirler. Kısacası parkın içinde bulunan pazar yerinde değerlendirilebilecek, bölgenin özelliklerini taşıyan ve buraya özgü hediyelik eşya üreten kişilerle çalışmak isteriz"

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER