banner249

Türkiye çok şey kaybetti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin darbeler yüzünden çok şey kaybettiğini belirtti.

Türkiye çok şey kaybetti
banner240

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MUSİAD) Kütahya Şubesi'nin açılışını yapmak üzere Kütahya’ya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, MÜSİAD’ın ülke genelinde 72 şubesi ile hizmet veren güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu söyledi. 


Toplumun tamamını kucaklayan sivil toplum örgütlerinin Türkiye ekonomisinin bir göstergesi olduğuna işaret eden Bakan Zeybekci, 12 Eylül 1980 tarihinde Kütahya’dan diplomasını aldığını ve o gün darbe olduğunu hatırlattı. Yaşanan darbelerle Türkiye’nin çok şeyler kaybettiğini söyleyen Zeybekci, “Bu millet bunlara layık değil. Bir daha böyle şeyler asla olmayacak inşallah. Bizler onun için sivil toplum diyoruz, onun için demokrasi diyoruz, onun için milli irade diyoruz. Bizim ülke olarak ne kadar çok refahımız artarsa Dünya milletler topluluğunda temsilimiz o kadar artıyor” dedi. 

Yapılan yatırımları gören vatandaşların ilk defa devletin gücünü hissettiğini ifade eden Zeybekçi, şunları söyledi; “Bizler bu ülkenin evladı olmaktan gurur duyuyoruz. Bu nedenle daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz. Allah nasip ederse hep birlikte 2023 cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri, Avrupa’nın ise en büyük 3'ncü ekonomisi olacağız. Gayri safi milli hasılamız 2 trilyon doların üzerinde olacak. 500 Milyar dolar ihracatımız olacak. Sadece 150 milyar dolar yurt dışında yaptığımız hizmet gelirlerimiz olacak. İşte o refah seviyesine geldiğimiz zaman bugün yaşadığımız hiçbir problem aklımızın kenarına bile gelmeyecek.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER