banner249

Turistler Denizli’ye akın ediyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti turist akınına uğruyor.

Turistler Denizli’ye akın ediyor!
banner240

2008 yılında Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan protokolle işletmesi Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından devir alındıktan sonra yılın 12 ayı kazı çalışması sürdürülen Laodikya Antik Kenti, yılın ilk 6 ayında ziyaretçi akınına uğradı. Yaklaşık 2 yıl önce UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne dahil edilen antik kenti Ocak-Haziran 2014 döneminde 29 bin 127 kişi ziyaret ederken, bu yılın aynı dönemindeki turist sayısı yaklaşık yüzde 22 artarak 35 bin 604'e yükseldi. 


Yılın ikinci yarısı turizm sezonunun daha da yoğunlaşacağı, bu sayının yıl sonuna kadar üst seviyelere çıkacağı ifade edildi. Laodikya Kazı Heyeti Başkanı ve Arkeoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Celal Şimşek başkanlığında kazı ve restorasyon çalışmaları sürdürülen antik kent, ayrıca bu yıl aldığı ‘2015 yılı Mükemmellik Sertifikası’ ile tüm dikkatleri üzerine çekerken, özellikle Laodikya Kilisesi, Kuzey Kutsal Agora, sütunlu caddeler, tiyatrolar, akropol hamamlar, stadyum gibi binlerce yıllık eserlerle ön plana çıkıyor. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ladoikya Antik Kenti'nde 2008'den itibaren yılın 12 ayı kazı ve restorasyon çalışması yapıldığını belirtti. Başkan Zolan, bu çalışmalar sonucu antik kentin 2 yıl önce UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne girmeye hak kazandığını ifade ederek, "Laodikya, gerek ortaya çıkarılan tarihi değerleri gerekse ziyaretçi sayısı ile yüz güldürmeye devam edecek" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER