banner249

TREY’den sonra kamyon üretmek istiyor

1967 yılında karoser imalatı ve tadilatı yapılmak amacıyla kurulan şirket, zaman içinde ürün yelpazesini genişleterek kapalı çelik sac kasa, frigofrik polyester kasa ve damper kasa imalatına geçti. es

TREY’den sonra kamyon üretmek istiyor
banner240
1967 yılında karoser imalatı ve tadilatı yapılmak amacıyla kurulan şirket, zaman içinde ürün yelpazesini genişleterek kapalı çelik sac kasa, frigofrik polyester kasa ve damper kasa imalatına geçti. Eski banka memuru olan firma sahibi Ahmet Çetin, babasının kamyon karosercisi olduğunu, treyler üretmek için istifa ederek bu işe başladıklarını söyledi. Çetin, "Beş yıldır, treyler üretebilir miyiz diye düşünüyorduk. Projemizi KOSGEB;e sunduk. 180 bin liralık yatırım ve Konya;dan getirdiğimiz bir teknik elemanın desteğiyle Denizli;de imalatı olmayan treyler yaptık" dedi.

Treylerin altyapısını kendi imalatlarıyla oluşturduklarını, fren, dingil ve elektrik sistemleriyle ayak grubu gibi malzemeleri ise alarak montaj yaptıklarını anlatan Çetin, "Bakanlık tarafından yaptırılan denemelerden başarıyla geçtik. Böylece Denizli;de tekstil, mermer ve kablo imalat sanayisinin yanında yeni bir işkolu doğdu. Otomotivin bir kolu olan yarı römork imalatıyla yan sanayi birimleri ortaya çıkacak” şeklinde konuştu.

Treyleri 2012 yılında seri üretime geçirdikten sonra kamyon üretimine başlamayı hedeflediklerini belirten Ahmet Çetin, şunları kaydetti, "Bizim ürettiğimiz treyler, ithal edilenlere göre 10 bin lira daha ucuz. Bunları yapmak, sanıldığı kadar zor değil. Bizim treyler, 6 bin 800 kg. ağırlığında. Bunu 6 tona düşürmeyi hedefliyoruz. Bunun için önümüzde en büyük engel ise eleman bulamamak. Acilen 10 kişi arıyoruz. İş-Kur;a ilan vermemize rağmen aylardır bulunamadı."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER