banner249

Tövbe ettiren ceza

Kütahya’nın Simav ilçesinde jandarma ekiplerinin canlı hayvan sevkleriyle ilgili denetimleri sırasında kurallara uygun olmadığı belirlenen 43 küçükbaş hayvana el konuldu.

Tövbe ettiren ceza
banner240

Simav’da jandarma ekipleri başka il ve ilçelere sevk edilen canlı hayvanlar için kontrol ve denetimlerini artırdı. Ekipler durdurdukları araçlarda sevk edilen küçükbaş hayvanlarda pasaport, küpe, sağlık raporu ve nakil belgelerini kontrol ediyor. 


Jandarma ekipleri bu gün Simav-Sındırgı karayolunda gerçekleştirdikleri denetimde kayıtsız ve küpesiz 43 küçükbaş hayvan tespit etti. Hayvanları Simav’a getiren jandarma Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğününün Hayvan Pazarındaki bürosuna teslim etti. 

Simav Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü denetim elamanları, jandarmanın getirdiği 43 küçükbaş hayvanı inceledi. Hayvanlardan 5’inin küpesiz, 31’inin kayıtsız, 7’sinin de kayıtlı olduğunu tespit etti. Ekip, küçükbaş hayvanların sahibi Enver Olgun’a (36), 2 bin 200, sevkiyatta kullandığı 45 R 5298 plakalı aracına da Bin 200 TL olmak üzere toplam 3 bin 400 TL para cezası kesti. 

Kayıtsız 7 hayvanın küpelendikten sonra kesilip sahibine teslim edileceğini ifade eden denetim ekipleri, vatandaşlardan kurallara uymalarını aksi halde cezai müeyyidelere maruz kalmalarının kaçınılmaz olacağı uyarısında bulundu. 

Denetimlerde jandarmaya yakalanan Enver Olgun, “Mağdur oldum” dedi. 

Küçükbaş hayvanları bu gün Simav’da kurulan Hayvan pazarında Sefer Durak isimli vatandaştan satın aldığını ifade eden Olgun, “Simav’dan satın aldığım toplam 43 küçükbaş hayvanımı kendime ait 45 R 5298 plakalı aracımla Manisa’nın Gördes ilçesine götürüyordum. Satın aldığım kişi bana hayvanların evraklarının tamam olduğunu söylemişti. İnandım. Jandarmanın denetimine takıldım. Bir daha böyle işler yapmam” dedi. 

Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER