banner249

Tiyatro Festivali’nde muhteşem final

pamukkale Üniversitesi ‘4. tiyatrolar festivali’ne değişik bölgelerden gelen 10 üniversitenin tiyatro toplulukları, bir hafta boyunca oyunlarını sergiledi.

Tiyatro Festivali’nde muhteşem final
banner240
Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Turgay Tanülkü’nün açılışını yaptığı festivalin kapanışında Rektör Prof. Dr. Bağcı, öğrencilerle bir araya gelerek uzun süre sohbet etti. Pamukkale Üniversitesi Tiyatro Kulübü Hayal Perdesi Oyuncularının bu yıl dördüncüsünü düzenlediği “Tiyatro Festivali”, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Ankara, 19 Mayıs, Dokuz Eylül, İstanbul Bilgi, Süleyman Demirel, Yeditepe, Sabancı ve Hacettepe Üniversitesi Tiyatro Toplulukları ile Pamukkale Üniversitesi’nden Hayal Perdesi Oyuncuları ve Tabib-ül Curcuna ekiplerinin katılımıyla gerçekleşti. Festivalde Pandomim Sanatçısı Vedat Zar’ın gösterisi ve Büyük Ev Ablukada grubunun konseri ise büyük ilgi gördü.

Festivalin 6. gününde, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Tiyatro Ekibi, Cevdet Anday’ın yazdığı “İçeridekiler” adlı oyunla sahne aldı. Oyunu Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Nas, akademisyenler ve kalabalık bir öğrenci topluluğu izledi. Oyunun ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Nas, sergiledikleri güzel oyun için oyunculara teşekkür ederek şilt ve çiçek takdim etti. Sabancı Üniversitesi Su Oyuncuları, aynı günün akşamında Sevgili Doktor oyunuyla, izleyicilerle buluştu.

Oyuna Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Anton Çehov’un yazdığı ve birbirinden bağımsız 8 kısa oyundan oluşan iki perdelik eser, insan hakları, sınıfsal ayrım, sömürü, ezen-ezilen ilişkileri ile sistem sorununa mizahi bir dille yaklaşıyor.

Oyunun sonunda Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı oyunculara teşekkür ederek şilt ve çiçek takdim etti. Plaket töreninin ardından Rektör Prof. Dr. Bağcı ve izleyenler, oyun hakkında Su oyuncuları ekibiyle sohbet etti. Bir hafta boyunca ekiplerin güzel oyunlar sergilediklerini belirten Bağcı, “Üniversitemizde bir hafta boyunca ülkenin değişik bölgelerinden gelen üniversitelerin tiyatro toplulukları oyunlar sergilediler. Şenlik boyunca çok sayıda kültürel ve sanatsal etkinlikler olacak. Tiyatro festivali de bu anlamda önemli bir organizasyon. Üniversitemize gelen topluluklar ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Daha sonra Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’ne geçen oyuncular, salon hakkında bilgi aldılar.

Bir hafta devam eden festivalde PAÜ Hayal Perdesi Oyuncuları “Kel Kantocu”, Ankara Üniversitesi “Savaş Baba”, Ondokuz Mayıs Üniversitesi “Yaşlı Hanımın Ziyareti”, PAÜ Tabib-ül Curcuna “İki Efendinin Uşağı”, Dokuz Eylül Üniversitesi “Zilli Zarife” ve “Cimri”, İstanbul Bilgi Üniversitesi “Tekrar Çal, Sam”, Süleyman Demirel Üniversitesi “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım”, Yeditepe Üniversitesi “Aynanın Arka Yüzü”, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü “İçerdekiler”, Sabancı Üniversitesi “Sevgili Doktor” ve Hacettepe Üniversitesi “Palto” adlı oyunlarla izleyicilerle buluştu.
Festivalin son gününde ise “Büyük Ev Ablukada Akustik Konseri” vardı. PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konser, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER