banner249

Tin, İnsan hakları gününü kutladı!

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Tin; “Bizim temel anlayışımız ülkemizin her noktasında kökenine, statüsüne, kimliğine, ırkına bakılmaksızın tüm insanların temel hak ve özgürlüklerden bireysel olarak eşit ve serbest şekilde yararlanmalarıdır” dedi.

Tin, İnsan hakları gününü kutladı!
banner240

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, İnsan Hakları Günü ve demokrasi haftası dolayısıyla mesaj yayınladı. Milletvekili Tin, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi. “Türkiye her alanda kendisini güçlendirmeye devam ediyor. Özellikle insan hakları konusunda Dünya’ya örnek olacak uygulamaları da kararlılıkla hayata geçiriyor. Türkiye, hiç bir zaman insan hakkı ihlaline geçit vermediği gibi insan hakkı ihlali oluşturan yanlış uygulamalara da çözümler üretiyor. Sadece ülkemizde değil dünya ülkelerinde yaşanan insan hakları ihlallerine karşı da her zaman dimdik duruyor. 


Türkiye, AK Parti ile birlikte insan haklarının korunması ve geliştirilmesi konularını bir devlet politikası olarak benimsemiştir. AK Parti hükümetlerinin bu alanda yaptığı reformlar neticesinde çok önemli adımlar da atılmıştır. Şu husus asla unutulmamalıdır ki, Dünya’nın neresinde olursa olsun insanların tamamı eşit hak ve özgürlüklere sahiptir, bu gerçek asla yok sayılamaz. Ancak son dönemlerde yaşanan gelişmeler gösteriyor ki Suriye başta olmak üzere Dünya’nın birçok noktasında kendi ülkesinde yaşayan insanlara zulmeden zihniyetlerle karşı karşıyayız. Çocuk, genç, yaşlı, kadın erkek demeden insanlarına zulmedenlerin adını tarih kara bir leke olarak yazmaya devam edecektir. Bu anlayışı ne tarih nede insanlık asla affetmeyecektir.


Türkiye olarak insan hakları evrensel beyannamesini kabul etmenin ötesinde bizzat yaşatan bir millet ve ülkeyiz. Ülkemizin son yıllarda yaşanan mülteci sorunlarına yaklaşımı ve komşu ülkemizde yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmaması ve sadece yurdunu açması değil sofrasındaki ekmeğini de paylaşması bu konudaki duyarlılığımızın ve hassasiyetimizin ne kadar üst düzeyde olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

AK Parti olarak insan haklarının korunması, geliştirilmesi, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkesinin ülkemiz de ve tüm dünya ülkelerinde yerleşmesine yönelik kararlı gayretlerimiz aynen devam edecektir. Bu çerçevede yasal düzenlemeler başta olmak üzere her türlü adımı attık ve bundan sonra da aynı kararlılıkla atmaya devam edeceğiz. Bizim temel anlayışımız ülkemizin her noktasında kökenine, statüsüne, kimliğine, ırkına bakılmaksızın tüm insanların temel hak ve özgürlüklerden bireysel olarak eşit ve serbest şekilde yararlanmalarıdır. 


AK Parti olarak bu alanda ortaya koyduğumuz somut çalışmalar demokrasimizin gelişimi başta olmak üzere uluslararası alanda da itibarımızı yükseklere taşımıştır.

İnsan hakları ihlalleri, sadece ihlalin yaşandığı şahıs ya da ülkeler için değil, dünya barışını ve istikrarını zamanla tehdit eder hale gelmektedir. Bölgemizde ve dünyanın farklı ülkelerinde yaşanan vahim insan hakları ihlallerine karşı uluslararası camianın sessiz kalmaması ve üzerine düşen sorumlulukları Türkiye gibi yerine getirmesi mutlak şarttır. Bu duygu ve düşüncelerle İnsan haklarına saygı temelinde Dünya barışının güçlendiği tüm insanlık için huzurun sağlandığı güzel ve parlak bir geleceğe hep birlikte ulaşmak temennisiyle İnsan Hakları Gününü en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER