banner249

Termal tadilat başladı!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Kayaağıl Jeotermal Tesisleri’nde modernizasyon yapılması ve deforme olan alanların kalıcı şekilde kullanılabilmesi tadilata alındığını belirtti.

Termal tadilat başladı!
banner240

Tesiste açıldığı günden bu yana geçen sürede bazı sıkıntılar ortaya çıktığını anlatan Cahan, belediye olarak bu sıkıntıların bir daha yaşanmaması için ellerinden geni yaptıklarını hatırlattı. 


Tesisin her yönü ile daha kullanışlı ve malzemelerinin daha kaliteli olmasını istediklerini kaydeden Cahan, “Tesisimiz Uşak halkının hizmetine bugüne kadar en iyi şekilde hizmet verdi. Fakat gerek yapım sürecinde, gerekse kullanım ile ilgili bazı sorunların olduğunu gördük. Bu sorunların devam etmesi durumunda geri telafisi olmayan problemler ile karşılaşabilirdik. Bu nedenle hemen tadilata girip tesisin en iyi şekilde işlemesini uygun gördük. Konusunda uzman bir firma tadilata başlayacak ve kısa sürede bitirecek” dedi. 

Yapılacak tadilatın ardından bir daha sıkıntı yaşamaması ve belediye bütçesine yansımaması adına yüklenici firma ile sözleşme imzalayacaklarının altını çizen Cahan, bu sayede termalin uzun süreli sıkıntısız hizmet vermeye devam edeceğini dikkat çekti. 

BİRÇOK SIKINTI BİTECEK
Termalde tadilat süresince ihtiyaç hissedilen konularda da müdahalede bulunulacağını vurgulayan Cahan, “Jeotermal merkezimizde apartlarımız hizmete geçmesi ile birlikte kömür ile kullanılan kömür kazanı olduğunu tespit ettik. Termal suların olduğu yerde bu sistemin olmaması gerekiyordu. Bu nedenle tadilat süresine kömür kazanını kaldırarak yeni düzene geçmiş olacağız. Tesislerimizin ihtiyacı olan soğuk su ihtiyacını ise Karabol mevkisinde saniyede 30 litre olarak boşa akmakta olan suyun tesisimize aktarılması ile sonlandıracağız. Kısacası tadilat süresinde termal tesisimizde birden fazla sıkıntının sona ermesine vesile olacağız” diye konuştu 

GÜNDEN GÜNE GELİŞECEK
Uşak Belediyesi’nin jeotermal konusunda hassas bir yaklaşım sürdüreceğini vurgulayan Cahan sözlerini şöyle tamamladı: “ Biz jeotermalimizi her anlamı ile marka yapmak niyetindeyiz. Bu nedenle mevcut tesisin düzenlenmesini yanında yeni yapıları da çok yakında hizmete sokacağız. ZEKA desteği ile yapacağımız apartların yanında aqua parkı ve modern yeni yapıları ile termal suyumuz daha çok dikkat çekecek. Aynı zamanda yakın bir zamanda beş yıldızlı herkesin konaklayabileceği örnek bir sağlık merkezi yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER