banner249

Temiz hava için zabıtalar denetimde

Tavas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri hava kirliliğinin önlenmesi, insan ve çevre sağlığının korunması amacıyla, ilçede denetimlere başladı.

Temiz hava için zabıtalar denetimde
banner240

Denizli’nin Tavas İlçesi genelinde denetimlere başlayan zabıta ekipleri okullar, öğrenci yurtları, kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere ilçedeki kalorifer ile ısınan konutların kalorifer sistemlerini kontrol etmeye başladı.

Ekipler, kalorifer kazanlarının dönemsel bakımlarının yapılıp yapılmadığını, kalorifer yakan kişilerin Ateşleme Belgeleri’nin olup olmadığını kontrol ederek, kaloriferlerin yakıt, yakıcı ve baca konularında uyulması gereken kurallar hakkında vatandaşı bilgilendirdi.

Hava kirliliğinin önlenmesi, insan ve çevre sağlığının korunması için belediye ekipleri tarafından denetimler yapıldığını belirten Belediye Başkanı Turhan Veli, “İlçemizde hava kirliliğini önlemek, kalitesiz yakıtların kullanılmasından kaynaklanan sorunların önüne geçilmesi için zabıta ekiplerimiz denetimlerine başladı.

Temiz bir Tavas için, daha temiz havayı teneffüs edebilmek ve hava kirliliğini önlemek için standartlara uygun yakıt kullanmalıyız. Sağlığımız için herkesin birlikte hareket ederek gerekli önlemleri alması gerekiyor. Nefes alan bir ortamda yaşamak için vatandaşlarımızı kurallara uymaya davet ediyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER