banner249

Teknokent bilgiyi paraya dönüştürüyor!

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Teknokentte yapılan çalışmalar ve üretilen projeler sayesinde 2 yılda 5 milyon TL para kazanıldığını açıkladı.

Teknokent bilgiyi paraya dönüştürüyor!
banner240

Hizmet Gazetesi'nden Ümit Bilgiç'in yaptığı haberde, Denizli’de üniversite ve sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden birinin yapıldığı Teknokent, projeleri ve çalışmalarıyla artık para kazandırmaya başladı. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Teknokentte yapılan çalışmalar ve üretilen projeler sayesinde 2 yılda 5 milyon TL para kazanıldığını açıkladı. 


Ekonomisi tekstil, turizm ve tarım üzerine kurulu olan Denizli’de, artık bilgi parayla satılmaya başladı. Bilgisini ve ürettiği projeleri 2007 yılında kurulan Teknokent ile paraya dönüştüren Denizlili sanayiciler, bu işbirliği sayesinde 2 yılda 5 milyon TL gelir elde etti. 2007 yılında küçük bir binada hizmet vermeye başlayan ve kısa sürede önemli bir noktaya gelen Teknokent, ek binasıyla birçok firmayı ve şirketi bünyesine dahil etti. Toplam 75 AR-GE şirketinin görev yaptığı Teknokent’te bu sayı kısa sürede 100’e çıkacak. Bilginin, bilimle birleşerek projelere dönüştüğü merkez, Denizli sanayisinin adeta göz bebeği haline geldi. 

BİLGİYİ HAYATA UYGULUYORUZ
Pamukkale Üniversitesi’nin 3. nesil üniversite olması yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, “3. Nesil Üniversite artık bilginin ve bilimin paraya dönüştürüldüğü üniversite anlamına gelmektedir. Edinilen bilgiyi hayata uygulayabilen üniversite anlamına gelir. 

Bunun ara kesiti de Teknokent’tir. 2007 yılında üniversite sanayi işbirliği için kurulan Teknokent, 2 yıllık sürede projeleriyle 5 milyon TL para kazandırmıştır. Bu da bilginin ve projelerin satılmasıyla sağlanmıştır. Üniversite sanayi işbirliğini güçlendirmek için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz” dedi. 

AR-GE ŞİRKETLERİNİN ÜSSÜ 
Şuanda 75 AR-GE şirketinin görev aldığı Teknokent’te, bu sayıyı yakın zamanda 100’e ulaştıracaklarını ifade eden Rektör Bağcı, “Şuanda proje hazırlama olarak toplam 75 AR-GE şirketimiz Teknokent çatısı altında bulunuyor. 

Bunu yakın zamanda 100’e çıkartacağız. Bunun yanında Pamukkale Üniversitesi olarak birimlerimizde farklı sektörler için projeler de hazırlanıyor. Bunlardan biri de basınla ilgili bir projemizdir. İletişim Fakültemiz tarafından hazırlanan proje yakın zamanda Denizlili de bulunan basın kuruluşlarına sunulacaktır” dedi. 

İLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ
Pamukkale Üniversitesi’nde yapılacak önemli bir projeyi daha paylaşan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, “Pamukkale Üniversitesi bünyesinde yakında İleri Araştırma Merkezi’nin açılışını yapacağız. 8 bin metrekare alan üzerinde yapımı tamamlanmış olan İleri Araştırma Merkezi’nde daha önemli konular araştırılacak ve Denizli’ye önemli kazanımlar sağlayacak” dedi. 

OSB TEKNOKENT
Sanayinin kalbi olan Teknokent yeni yatırımları ve projeleriyle de büyümeye devam ediyor. Genel Müdürlüğü’nü Doç. Dr. Hasalettin Deligöz’ün yaptığı Teknokent, yakın zamanda Organize Sanayi Bölgesi’ne de bir Teknokent merkezi kuracak. Projesi tamamlanan OSB Teknokent binasının yapımına yakın zamanda başlanacak ve organize sanayi bölgesinde bulunan firmalara hizmet verecek.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER