banner249

Tatbikat gerçeğini aratmadı

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Nazilli Devlet Hastanesi'nde yapılan yangın ve deprem tatbikatı AFAD, UMKE, Nazilli Belediyesi İtfaiye Ekipleri ve Hastane Sivil Savunma birimince başarıyla tamamlandı.

Tatbikat gerçeğini aratmadı
banner240

Hastane Afet Planı (HAP) Eğitim ve Tatbikatları kapsamında Aydın genelinde hastanelerde afetlere karşı hazırlanan hasta tahliye senaryosunda, hastanede yangın alarmının çalmasıyla birlikte tatbikata başlandı. 


Görevli hastane personelleri tarafından AFAD ve UMKE ekiplerine yardımcı olunurken, hastaneye gelen Nazilli Belediyesi itfaiye ekiplerince senaryo gereği hastane içindeki yangına müdahale pozisyonu alındı. 

İtfaiye ekiplerince bir yaralı da vatandaşların şaşkın bakışları arasında sedyeye alınarak hastane dışına çıkarıldı. Hastaneye gelen vatandaşların şaşkın bakışları arasında gerçekleşen tatbikatın ikinci bölümünde ise birinci katta mahsur kalan 3 kişi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde görevli AFAD ekiplerince, binanın çatısında bulunan 2 kişi ile 4. katında bulunan bir kişi ise UMKE ekiplerinin müdahalesiyle çıkarılıp sedye ile çatıda hazırlanan ipler aracılığıyla zemin kata indirilip tedavi altına alındı. 

Toplam 50 kişilik UMKE, AFAD, Nazilli Belediyesi ve Hastane personelinin katıldığı tatbikat yaklaşık yarım saat süren tatbikatı hastanede yatan hastalar heyecanla izlerken, birçok hastada bu anları cep telefonları ile kayıt almaları ise dikkat çekti. 

2013 YILI HAP TATBİKATLARI SONA ERDİ 
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması planlanan Hastane Afet Planı’nı son olarak Nazilli’de uyguladıklarını ifade eden İl Sağlık Müdürlüğü Afet Birim Sorumlusu Emine Sancak; “Bakanlığımızın bize yapmamız için verdiği görevler arasında ilde bulunan tüm hastanelerin HAP tatbikatları tamamlanması var. 

Yılda iki kez yapılan bu tatbikatlarımızın sonuncusunu taşınmasından dolayı Nazilli Devlet Hastanesi’nde yapmayı uygun gördük. Bu tatbikat ile 2013 yılı Aydın HAP tatbikatlarını sona erdirdik. Aydın merkez ve ilçelerdeki 14 hastanede bu HAP tatbikatlarını başarı ile tamamlamış bulunmaktayız. Bugün önce hastane personeline teorik eğitim verdik. Onun akabinde de tatbikatını yaptık. 

AFAD ve itfaiye ile birlikte ortaklaşa yaptığımız bir tatbikat. Bugün yüksekten indirme ve servis tahliyesi yapıldı. Yüksekten indirmeyi şu sebepten yapıyoruz. Eğer mahsur kalınmışsa hastanenin belirli bir bölümünde ve merdivenler kullanılamıyorsa yada yan servise geçmek mümkün değilse kapılar kullanılamıyorsa bu durumda hastanenin dış cephesinden tahliye gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bunun için eğitimlerimizi almıştık. Malzemelerimiz de alınmıştı. Ekibimizin eğitimi var. Onun gerçekleştirmesini yaptık. 

Aşağıda yangın var. Hastalar çatıya çıkmış. Hastaların güvenli bir şekilde tahliyesi var. 16 kişilik ekiple bunu gerçekleştirmiş olduk. Hastane çalışanları ve HAP da görevli personelin ve hastane idaresinin katkısı çok büyük. Hastane yöneticisi HAP’ı başlatıyor. Bunun üzerine de çalışmalar başlıyor. Bizde HAP aktive edildikten sonra başladık ve görevimizi sonlandırdık” dedi. 

NAZİLLİ, AFET DURUMUNDA ÜS HASTANE OLACAK 
Nazilli Devlet Hastanesi’nin deprem yönetmeliğine uygun bir şekilde yapıldığını ifade eden Nazilli Devlet Hastanesi Yönetici Dr. Nail Ündağ; “Hastanemiz bölgemizdeki herhangi bir afet durumunda üs olarak kullanılabilecek hastane konumundadır. Bu nedenle genel sekreterliğimizin koordinasyonuyla UMKE, AFAD, Nazilli Belediyesi İtfaiye ekibi ve hastanemiz personeliyle beraber acil durumda hastanede bir tatbikat yaptık. 

Önümüzdeki yıl bire bir gerçek bir tatbikat yapmayı planlıyoruz. Hastanemiz her an oluşabilecek afetlere ve bölgemizin deprem bölgesi olması nedeniyle de depremlere yapılabilecek müdahalelere hazır olmayı planlamaktadır. Bu konuda hazırlıklarımız sürekli güncellenmekte, her türlü tedbir alınmaktadır. Bugünkü tatbikatımızda görevli olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 

İnşallah böyle bir acı görmeyiz. Böyle bir şeye ihtiyaç olmaz ama olduğu zamanda en hazırlıklı şekilde müdahale etmekten de mahrum kalmamız gerekiyor. Hastanemizin sivil savunma amirliğimizin koordinasyonuyla her branştan görevli arkadaşlarımız var. Bunlar daha önceden bir plan dahilinde görevlendirilmiş arkadaşlarımız. Toplam 50 ye yakın personel bu tatbikatta görev almıştır” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER