banner249

Tarım Hayvancılık ve Tarım Teknoloji Fuarı açıldı

afyonkarahisar'da bu yıl ilk kez düzenlenen ''tarım hayvancılık ve tarım teknoloji fuarı'' törenle açıldı.

Tarım Hayvancılık ve Tarım Teknoloji Fuarı açıldı
banner240
Valilik, Belediye ve çeşitli kuruluşların desteğiyle ART Fuarcılık tarafından organize edilen Afyon Fuar Alanı;ndaki fuarın açılışında konuşan Vali Vekili Akgün Coral, son yıllarda fuarların sayısının arttığını söyledi.

Fuarların her sektörden sanayiciler ve vatandaşların yararlanmalarına imkan sağladığına işaret eden Coral, ;;Bu şekilde fuarlara katılanlar ürünlerini, bilgi ve tecrübelerini paylaşıyor. Karşılıklı alışverişte bulunuyorlar. Fuarlar sayesinde kendilerine pazarlama ve reklam alanı sağlıyorlar;; dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ise fuara 17;si yurt dışından olmak üzere 112 firmanın katıldığını bildirdi. Organizasyonda 11 ilden katılımcıların bulunmasının ve Afyonkarahisar;dan 64 firmanın yer almasının ilk deneyim için iyi olduğunu belirten Serteser, şöyle devam etti, ;;Mermer fuarı için İzmir;e gidiyoruz. İzmir;deki mermer fuarımız dünyada ilk 3 arasında olan bir fuar, ancak 1193 katılımcısı var. Senelerdir yapılıyor. 18;incisi yapıldı ve 252 yabancı katılımcısı var. Çok büyük altyapısı olan bir fuar olmasına rağmen buradaki Tarım Hayvancılık ve Teknoloji Fuarımız gerçekten çok iyi bir katılımcıyla ilk yılına başladı. Umut ediyorum ki, bundan sonraki yıllarda artarak devam edecek.

Bu artışı gördüğümüz zaman Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile daha altyapısı mükemmel bir fuar merkezi kurma çalışmalarına başlamamız gerektiğini düşündük. Havaalanımız da açılıyor. Bölgemiz de birçok sektörde lider konumda. Uşak tekstilde, Afyonkarahisar gıdada, mermerde, termalde, Kütahya seramikte lider. Afyonkarahisar bundan sonra tarım ve hayvancılıkta lider olacak. Dolayısıyla havaalanı yolunda güzel bir fuar merkezi olsa, hiç boş kalmayacağını düşünüyorum.;;

;;TARIM ÜRÜNLERİ, TARIM ALETLERİ KONUSUNDA DA GELİŞMEMİZ GEREKİYOR;;
Türkiye;nin ihracatının yüzde 92;sinin sanayi ürünlerinden oluşturduğunu belirten Serteser, ihraç edilen ürünlerin sadece yüzde 8;ini tarım ürünlerinin oluşturduğunu anlattı. Ekilebilir, dikilebilir alanların Avrupa ve diğer ülkelerle kıyaslandığında onlardan çok fazla olduğunu savunan Serteser, şöyle konuştu, ;;Tarım alanı olarak onlardan çok fazlayız ama tarımda çok geriyiz. Bunun ilerlemesi gerekiyor. Tarımdan yapılan hasılat konusunda ilerlemeler var. Dünyada 11;inci sıradayken şu anda 7;nci sıradayız. Bunun hızla, daha hızlı daha organize şekilde gitmesi gerektiğine inanıyorum. Bunu başarabilecek güçteyiz. Eskiden ihracat oranı bunun tam tersiydi, tarım oranları fazlaydı. Sanayi ürünleri azdı ama o zamanki ihracatımız 135 milyar dolar değildi. Sanayide de gelişeceğiz ama tarım ürünleri, tarım aletleri konusunda da gelişmemiz gerekiyor. Buna çok önem vermeliyiz.;;

ART Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Arıkan, ticaret ve sanayi kapsamında fuar düzenlenmekte olan Afyonkarahisar;da ilk kez bir sanayi fuarı düzenlemenin gururunu yaşadıklarını kaydetti. Fuarın 15 Nisan;da saat 17.00;ye kadar gezilebileceği bilgisini veren Arıkan, fuara destek olanlara teşekkür etti. Daha sonra kurdele kesilerek açılışı yapılan fuar, protokol mensupları ve diğer katılımcılar tarafından gezildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER