banner249

Tarihi bina göz göre göre çöktü!

muğla'nın ilk kiremit çatılı ve iki cumbalı evi olma özelliği taşıyan 250 yıllık tarihi binada şiddetli yağışlar nedeniyle göçük meydana geldi.

Tarihi bina göz göre göre çöktü!
banner240
Balıbey Mahallesi Sekibaşı Caddesi;ndeki tarihi binanın yıkılan baca ve duvarından kopan büyük taş parçaları yan tarafta bulunan tek katlı evin terasına ve avlusuna düştü. Tarihi binadan kopan parçaların teras katına zarar verdiği evde oturan Şükrü Tirimoğulları, göçük sırasında eşinin mutfakta olduğunu, tek tesellilerinin ise göçükte can kaybı yaşanmaması olduğunu söyledi.

Eşinin 5 dakika önce dışarı çıkması halinde büyük bir felaket yaşanacağını belirten Tirimoğulları, ;;Eşim mutfakta yemek yapıyordu. Büyük bir gürültü olmuş ve elektrikler kesilmiş. Dışarı çıkıp baktığında tarihi binanın baca ve duvarının evin üzerine ve avluya göçtüğünü görmüş. Şans eseri olayda yaralanan olmadı ama burası tehlike saçıyor;; dedi.

Tarihi binanın zarar verdiği evin sahibi Ramazan Çinki ise tarihi binanın bakımsızlık nedeni ile tehlike saçtığına işaret ederek, ;;Biz birçok kez burasıyla ilgili dilekçe verdik. Ancak hiçbirinden sonuç alamadık. Bugünde böyle bir olay meydana geldi. Kimsenin yaralanamaması büyük bir şans. Yetkililerden bir an önce buraya bir çözüm bulmalarını istiyorum;; diye konuştu.
Öte yandan, tarihi binadan başka parçalar düşmemesi için bina çevresinde güvenlik önlemi alındığı gözlendi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER